Bilgi İşlem Güvenliği Güçleniyor

Kastamonu Üniversitesi, bilgi işlem sistemlerinde olası felaket durumlarına karşı önlem almak amacıyla Felaket Kurtarma Merkezi'ni kurdu.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın öncülüğünde tamamlanan kurulum, üniversitenin bilişim hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak için kritik bir öneme sahip.

Bilgi İşlem Güvenliği Güçleniyor

Felaket Kurtarma Merkezi, doğal afetler veya diğer olağanüstü durumlarda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı sistem odasını etkileyebilecek potansiyel risklere karşı koruma sağlıyor. Yangın, sel, deprem gibi felaketlerde kurumsal veri ve altyapı kaybını en aza indirerek, üniversitenin bilişim hizmetlerinin kesintisiz olarak devam etmesini amaçlıyor.

Aralık 2023 tarihinde tamamlanan ve 24 Nisan 2024'te son testleri yapılan Felaket Kurtarma Merkezi, üniversite kampüsünden uzak, güvenli ve sadece yetkili personelin erişebileceği bir alanda konumlandırıldı. Merkez, yedek sunucu, yedek veri depolama ve yedek ağ altyapısıyla donatılarak, üniversitenin bilişim servislerinin çoğunun anlık yedeklerini tutuyor ve felaket durumunda hizmete hazır bekliyor.

Kastamonu Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Sistem Odası ile Felaket Kurtarma Merkezi arasındaki veri eşitlemesi ise güvenli ve yedekli fiber optik hatlar üzerinden anlık olarak gerçekleştiriliyor. Bu sayede, sistemin güvenilirliği ve hızı en üst düzeyde tutuluyor.
 

Bilgi İşlem Güvenliği Güçleniyor

Bakmadan Geçme