• Haberler
  • Genel
  • İGM Başkanı Ünlü: 'Germeçtepe Barajı'mızın Gövde Yükseltme İhalesi Yapıldı'

İGM Başkanı Ünlü: 'Germeçtepe Barajı'mızın Gövde Yükseltme İhalesi Yapıldı'

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) toplantıları devam ediyor. Toplantının gündeminde Kastamonu İl Özel İdaresi'nin teklifleri yer aldı.

Toplantıda ilk olarak Pınarbaşı Cumhuriyet Mahallesi Karaağaçaltı mevkiindeki parseller ile ilgili imar plan tadilatları hakkındaki İl Özel İdaresi’nin teklifi görüşüldü. Yapılan müzakerenin ardından söz konusu teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Toplantının diğer gündem maddesinde İl Özel İdaresi Memur Boş Kadro Değişikliği Cetveli ile Memur Dolu Kadro Değişikliği Cetveli görüşüldü. Söz konusu teklifler oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde İl Özel İdaresi’nin KASMİB Projesi kapsamında ödemesi gereken 154 bin 329,47 Euro’luk kısım için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi’ye İller Bankası’ndan borç alması için yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının sözlü ve yazılı önerge bölümünde ilimizdeki atık sulama kanallarının tespiti ve onarımı için yapılması gereken çalışmaların tespiti hakkında yazılı önerge üzerine söz alan İGM Başkanı Doğan Ünlü; “Germeçtepe Barajı’mızın gövde yükseltme ihalesi yapıldı. İhalesi yaklaşık 138 milyon bedelle yapıldı. Karaçomak sulama havzasının ve Germeçtepe sulama havzasının kapalı sulama sistemine dönmesiyle ilgili 2’sinin de projesi bitti. Yatırım programı aşamasına getirildi. Bakanımızın desteğiyle ihalelerini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Söz konusu teklif müzakerelerin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme