• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Parti İl Başkanı Ataşalar: 'Teşkilatımızın Vicdanı Affetmeyecektir'

İYİ Parti İl Başkanı Ataşalar: 'Teşkilatımızın Vicdanı Affetmeyecektir'

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Osman Faruk Ataşalar, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine değinerek açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Osman Faruk Ataşalar; “31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerin geride bırakmış bulunmaktayız. Başta Merkez İlçemiz olmak üzere tüm ilçelerimizde göreve seçilen Belediye Başkanlarımızı, İl Genel Meclisi Üyelerimizi, Belediye Meclis Üyelerimizi ve Muhtarlarımızı tüm samimiyetimle tebrik ediyorum. Kastamonu’muz için hayırlı ve başarılı çalışmalar yürütmelerini temenni ediyorum. Gerek Kastamonu gerekse Türkiye genelinde almış olduğumuz sonuçlar bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Seçmenimizin sandık yoluyla vermiş oldukları mesajı gerek İl ve İlçe Teşkilatlarımız gerekse Genel Merkezimiz almıştır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de ifade etmiş olduğun üzere bu sonucun muhasebesi yapılıp, gereği mutlaka yapılacaktır” dedi. 

‘Ahmet Katar Parti Teşkilatımızı Yok Saymıştır’

Ahmet Katar’ın ifadelerine değinerek sözlerine devam eden Ataşalar; “Seçim sonuçlarının açıklanmasının üzerinden daha 24 saatlik bir süre bile geçmemişken adeta mal bulmuş mağribi gibi basın açıklaması yayınlayarak durumdan fırsat çıkarma gayesi içerisinde bulunan önceki dönem il başkanlarımızdan ve milletvekili adaylarımızdan Ahmet Katar’ın teşkilatlarımız hakkındaki açıklamalarına cevap vermemiz gerekmiştir. Ahmet Katar söz konusu talihsiz açıklamalarında Mecliste grubu bulunan, hazine yardımı alan bir partinin Kastamonu’nun tüm ilçelerinde neden aday gösteremediğini sorgulayarak tarafımızı eleştirmiştir. Partimiz iddialı olabileceği ilçelerde aday çıkarma iradesi göstermiş, başka partilerin aksine kağıt üstünde adaylar göstererek milletimizi kandırmak istememiştir. Aynı Ahmet Katar’a buradan tüm merakımla şunu sormak istiyorum. Mecliste Grubu bulunan ve hazine yardımı alan partimizin o dönemki İl Başkanı olan sayın Ahmet Katar İl Başkanlığı sırasında her bir ilçemizin ilçe kongresine giderken Bozkurt İlçe Kongresi’ne neden gidememiştir. Yine, Merkez İlçe dahil toplamda 20 ilçeyi temsil etmek adına partimizden milletvekili adayı olan sayın Ahmet Katar neden bir kez bile Bozkurt, Küre ve Hanönü İlçelerimizi ziyaret ederek seçim çalışması yapamamış, bu ilçelerde yaşayan halkımızı ve parti teşkilatımızı yok saymıştır” şeklinde konuştu.

‘Ahmet Katar Bizleri Siyaseti Bilmemekle Suçlamaktadır’

Osman Faruk Ataşalar, son olarak; “Siyasete giriş amacının sadece milletvekili olmak ve bu makamın sunabileceği imkanlara kavuşmak olduğunu ne yazık ki sonradan anladığımız Ahmet Katar bizleri istişare yapmamak ve siyaseti bilmemekle suçlamaktadır. Ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik koşullarda gitmiş olduğumuz 2023 yılı Mayıs ayı Genel seçimlerinde ülkemizin içinde bulunduğu zor ekonomik dar boğazdan ve ucube tek adamlık rejiminden kurtulmak için Genel Başkanımız sayın Akşener’in adeta kapı kapı dolaşıp Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayına oy istediği bir dönemde teşkilatımızın tüm uyarılarına, ikazlarına ve memnuniyetsizliğine rağmen ‘Cumhurbaşkanlığında nereye oy verirseniz verin, ama milletvekilliği seçiminde mutlaka bana oy verin diyerek’ sadece kendini düşünen Ahmet Katar’ın amacının ne olduğunun takdirini vicdanına güvendiğimiz halkımıza ve tüm parti teşkilatımıza bırakıyorum. Seçim sonuçlarında yaşadığımız ve teşkilatımızın da kabul etmiş olduğu başarısızlığı kendisine zırh yaparak partimize vermiş olduğu ve telafisi seçim sürecinde mümkün olmayan zararı gizlemeye çalışan sayın Katar’ın bu çabası nafiledir. Seçim süreci öncesi Belediye Başkan adayımız sayın Kadir Yalçın başta olmak üzere Belediye Başkan adaylığı için görüştüğümüz tüm isimleri partimizden aday olmaması yönünde telkin eden ve seçim kampanyamız sırasında da İl Yönetim Kurulu üyelerimizi arayıp baskı kurmak suretiyle istifa ettirerek yönetim kurulumuzu düşürmeye çalışan ve bu yönde dedikodu yayan sayın Katar’ı teşkilatımızın vicdanı hiçbir zaman affetmeyecektir” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme