İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı Belli Oldu

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı ATO Congresium'da gerçekleştirildi. Kongrede yapılan seçim sonucunda İYİ Parti'nin Genel Başkanlığı'na Müsavat Dervişoğlu seçildi.

ATO Congresium'daki kurultayda Genel Başkanlık için Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarıştı.

İlk Turda Kazanan Çıkmadı

Genel Başkanlık için yapılan seçimin ilk turunda hiçbir aday salt çoğunluğu alamadı. İlk turda Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı. Böylece seçim ikinci tura kaldı.

İkinci tur öncesi Tolga Akalın delegeyi serbest bırakarak adaylıktan çekildi.

İkinci Turda Da Sonuç Alınamadı

İkinci tur oylamada adaylardan Koray Aydın 565 oy, Müsavat Dervişoğlu ise 570 oy aldı. Böylece seçimlerde salt çoğunluğu alan olmadı ve seçimler üçüncü tura kaldı. İkinci tur oylama sonrasında adaylardan Günay Kodaz, delegelerden Koray Aydın için oy vermelerini istedi.

Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu Oldu

Genel Başkanlık seçiminin üçüncü turuna ikinci turda en yüksek oy alan Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın katıldı. Oylama sonucunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti Genel Başkanlığı’na seçildi. Rakibi Koray Aydın ise 548 oy aldı.

DETAYLAR BİRAZDAN...
 

Bakmadan Geçme