Saime İnal Savi'nin Kitabı Okuyucuyla Buluşuyor

Saime İnal Savi'nin kızı Fatma Zehra Savi'nin hazırladığı ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan okuyucusuyla buluşan 'Hindistan'da Okuyan İlk Türk Öğrencinin Mektupları-Delhi'den Yazıp Postalamam Şart!' adlı kitabı okuyucusuna farklı deneyimler sunuyor.

Saime İnal Savi’nin kızı Fatma Zehra Savi yarın KastaMall AVM’de bulunan D&R Kastamonu’da saat 15.00’da okuyucusuyla buluşup, kitabını imzalayacak. 
1963-65 yılları arasında yüksek lisans eğitimi için Hindistan’da bulunan ilk Türk öğrenci Saime İnal’ın ailesine yazmış olduğu mektuplardan oluşan bu kitap, bağımsızlığını kazanmasının ardından Güney Asya’nın bu büyük ülkesinin siyasi dönüşümü, ekonomisi, kültürü ve sosyal hayatı hakkında tanıklıklarla dolu. Yaşamının sonraki döneminde Fars Dili ve Edebiyatı’nda Türkiye’deki en önemli akademisyenlerden biri olacak Saime İnal’ın yazdığı satırlar, Aligarh İslam Üniversitesi’ndeki öğrencilik günlerinin yanı sıra Bangalore’dan Agra’ya, Keşmir’den Madras’a yaptığı gezileri ve Delhi’deki Türk Büyükelçiliği bünyesinde düzenlenen toplantı ve etkinliklerden izlenimleri içeriyor. 

Bakmadan Geçme