Dünya Su Günü Bilgilendirmesi Yapıldı

Dünya Su Günü münasebetiyle Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından, Nasrullah Meydanı'nda vatandaşlara yönelik stant açılarak bir dizi etkinlik yapıldı.

Dünya Su Günü münasebetiyle Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Şerifoğlu ve Halk Sağlığı Laboratuvarı Sorumlusu Kimyager Zeynep Çelik’in katılımları ile Nasrullah Meydanı’nda vatandaşlara yönelik stant açılarak bir dizi etkinlik yapıldı.
Etkinlik kapsamında sağlık personellerince; en temel insan haklarından olan temiz ve sağlıklı suya erişim hakkı, geçmişimizin bize mirası gelecek nesillerin üzerimizdeki emaneti olan su kaynaklarının korunması,  bu kaynaklarının etkili ve verimli şekilde kullanılarak su israfının önlenmesi gibi konularda farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlara “Su Ayak İzi” ölçümü yapıldı. Bu konuda laboratuvarınca hazırlanan afiş- broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. 

Ayrıca su ile ilgili konularda devlet kurumlarının eşgüdüm içinde yaptığı çalışmalar, bu konuda bakanlığın ve diğer kurumların görev ve sorumlulukları, afet durumlarında yapılan çalışmalar, suyla bulaşan hastalıklar gibi birçok hususta vatandaşlar bilgilendirildi.

Bakmadan Geçme