Kütüphane Haftası Kutlanmaları Devam Ediyor

60'ncı Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda farklı etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Ülkemizde 1964 yılında başlayan Kütüphane Haftası, her mart ayının son pazartesi günü başlamakta ve bir hafta sürmektedir. Amacı ise özellikle öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma, sevdirme ve okumanın vermiş olduğu lezzeti kavratabilmektir.

60’ncı Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda farklı etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Okul bahçesinde, kütüphanede, sınıflarda okuma saatleri düzenleniyor. Ayrıca bazı okuma saatlerine veliler de katılıyor. Kütüphanelerin ve kitapların öneminin anlatıldığı okul panoları düzenleniyor. Kastamonu 100’üncü Yıl İl Halk Kütüphanesi’nde yazar söyleşileri gerçekleştiriliyor. İsfendiyarbey İlkokulu, 23 Ağustos Ortaokulu, 10 Aralık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Sepetçioğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile yazar söyleşileri düzenlendi.  

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu hafta da okullarımızda öğrencilerimize kitap sevgisi aşılanmakta, kitap okumanın güzelliklerini göstermek amacıyla farklı etkinlikler yapılmaktadır. Bu durum sadece öğrencilerimizle sınırlı kalmayıp velilerimiz başta olmak üzere ilimiz genelinde herkese kitap okumanın ne kadar anlamlı olduğu ve hayattaki yerinin önemi gösterilmeye çalışılmaktadır. Öğrencilerimiz katıldıkları etkinliklerle okumanın hayatımızın her kademesinde ve her anında önemli bir unsur olduğunu aktarmaktalar. Yapılan bu etkinliklere katılan öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme