20 Kadın Kooperatifi bir araya geldi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) öncülüğünde TR82 Bölgesi'ndeki kadın kooperatiflerinin oluşturduğu Gücüm Emeğim Platformu, 2023 yılının ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi. 

20 Kadın Kooperatifi bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) öncülüğünde TR82 Bölgesi’ndeki kadın kooperatiflerinin oluşturduğu Gücüm Emeğim Platformu, 2023 yılının ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi. 

Gücüm Emeğim Platformu çatısı altında birleşen TR82 Bölgesi kadın kooperatiflerine üye 52 temsilci, 2023 Yılı 1’inci İstişare Toplantısı için Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Konferans Salonu’nda bir araya geldi. İki oturum şeklinde düzenlenen toplantının ilk bölümünde Kadın Kooperatifleri Kuruluş Ana Sözleşme değişikliklerine ilişkin mevzuat düzenlemeleri, Gücüm Emeğim E–Ticaret Sitesi’nin güncel durumu, Gücüm Emeğim Platformu tanıtımı ve 2023 yılında kadın kooperatiflerine yönelik KUZKA tarafından yürütülecek çalışmalara ilişkin konular ele alındı. Toplantının öğleden sonra gerçekleştirilen bölümünde ise Gücüm Emeğim Platformu sözcüsü seçimi sonrasında, proje faaliyetleri konusunda deneyimli olan iki kadın kooperatifi temsilcisi tecrübelerini paylaştı.  

E-TİCARET SİTESİNİN ALT YAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Toplantının açılışında KUZKA’nın kadın kooperatiflerine yönelik faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşan KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, kadın kooperatifleri tarafından üretilen ürünlerin pazara sunulması amacıyla KUZKA tarafından e-ticaret sitesi kurulumu gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu kapsamda teknik destek programı ile söz konusu sitenin uygulamalı olarak kullanılmasını sağladıklarını belirten Dr. Genç, “Gücüm Emeğim Kadın Kooperatifleri Üst Birliği’nin e-ticaret sitesi yönetimine yönelik taleplerine teknik destek programımız kapsamında eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. E-ticaret sitemizin kurulumunda son aşamaya geldik. Teknik alt yapı çalışmaları tamamlanmış durumda. İlgili firma tarafından şu an site üzerinde test çalışmaları yapılıyor. Siteye veri girişlerinin tamamlanması sonrasında hizmete alınacak” ifadelerini kullandı. 

“4 KADIN KOOPERATİFİMİZİ DÂHİL EDEREK YARARLANMALARINI SAĞLADIK”

KUZKA’nın kadın kooperatiflerine yönelik diğer çalışmalarına da değinen Dr. Genç, “Geçtiğimiz yıllarda yurt içinde kadın kooperatifi üyelerimiz iyi uygulama örneği ziyaretlerinde bulundu. Kooperatiflerimizin tanıtımını yapmak üzere Gücüm Emeğim Platformu çatısı altında 8 kadın kooperatifimiz birlikte fuara katıldılar. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında toplu ya da müstakil olarak projelere destek sağladık. Projeler kapsamında alınan makine ve ekipmanların kooperatiflerimize teslimlerini gerçekleştirdik. Yine uluslararası bir projeye 4 kadın kooperatifimizi dâhil ederek yararlanmalarını sağladık” dedi.

Toplantı açılış konuşmalarından sonra Ticaret İl Müdürlüğü personeli Gürol Kayıkcıoğlu tarafından Kadın Kooperatifleri Kuruluş Ana Sözleşmeleri’ne ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Kayıkcıoğlu sunumunda, yeni dönemde güncellenen sözleşme kapsamında 23 Ağustos 2022 tarihinden önce kurulan kadın kooperatiflerinin 26 Ekim 2024 tarihine kadar Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden yapmaları gereken intibak işlemlerine ilişkin bilgiler paylaştı. 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Toplantının öğleden önceki son bölümünde ise KUZKA tarafından sağlanan destekle kurulum işlemleri tamamlanan Gücüm Emeğim E-Ticaret Sitesi’ne ilişkin çevrim içi ortamda iletişim firması temsilcisi Hüseyin Batır tarafından teknik bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda e-ticaret sitesi kapsamında yapılan teknik altyapı çalışmaları anlatılırken, site kullanıcısı kooperatif temsilcilerine yeni mağaza açılışı, ürün girişi ve satışa yönelik ürün özellikleri hakkında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verildi. 

Öğleden sonraki bölümde ise Gücüm Emeğim Platformu sözcüsü seçimi sonrasında, proje faaliyetleri konusunda deneyimli olan Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi ile İhsangazi Tohumdan Geleceğe Kadın Kooperatifi temsilcileri kuruluş sürecinden bu tarafa elde ettikleri tecrübeleri paylaştı.  Toplantı kadın kooperatiflerinin 2023 yılı ve sonrasına ilişkin talep ve değerlendirmelerinin alınmasıyla sona erdi. 
 

Bakmadan Geçme