20 Kadına Ekmek Kapısı Olacak

İnebolu'da faaliyete geçecek 'Üreten Kadın Güçlü Kadın İnebolu Ahşap Sera Projesi' kapsamında seracılık faaliyetine katkı sağlanacak.

İnebolu Eğitim Kültür Sanat ve Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Üreten Kadın Güçlü Kadın İnebolu Ahşap Sera Projesi” projesinin imza töreni, Vali Meftun Dallı makamında gerçekleştirildi.

İnebolu Kaymakamlığı, İnebolu Tarım ve İlçe Orman Müdürlüğü, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İnebolu Halk Eğitim Merkezi’nin paydaş olduğu projeyle kurulacak ahşap seralarda çalışacak 20 kadın seralarda yetişecek organik ürünleri İnebolu halk pazarında ve İstanbul’daki organik pazarlarda buluşturarak kalkınmaya destek sağlayacak.

‘461 Bin Lira Destek Çıktı’

Vali Meftun Dallı, yaptığı konuşmada, güzel bir protokol için bir araya gelindiğini belirterek; “Projenin adı, Üreten Kadın Güçlü Kadın İnebolu Ahşap Sera Projesi. Kendilerine teşekkür ediyoruz böyle güzel bir fikir ortaya koyup bunu proje haline getirdikleri için. Projeyi İçişleri Bakanlığı’mıza sunmuştuk, oradan 461 bin lira destek çıktı. İnşallah takibini ve uygulamasını yapacaklar. İlçemizde 20 kadınımız bu kurulacak projelerde organik üretim yapacaklar” dedi.

‘Organik Ürünler Tüketiciyle Bulaşacak’

Üretilecek ürünlerin İnebolu Halk Pazarı’nda ve İstanbul’daki organik pazarlarda tüketiciyle bulaşacağını aktaran Dallı; “Diğer ilçelerimize de veya duruma uygun olan diğer sivil toplum kuruluşlarımıza da bu bir örnek olur diye aynı zamanda temennide bulunuyorum. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

‘İnebolu Kastamonu’da En Fazla Seracılık Yapan İlçe’

İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ise İnebolu’nun sera noktasında ilimizde en fazla üretim yapan ilçe olduğunun bilgisini vererek; “Şu an itibarıyla 115 dekar örtü altı üretime sahibiz. Bizim de amacımız bu potansiyeli olan ilçeyi bu konuda desteklemek, teşvik etmek ve bölgesel bir sera merkezine dönüştürmek. Bununla ilgili 3-4 ayrı sera projemizi yürütüyoruz. Projemizle de 20 kadınımıza destek vereceğiz” dedi.

‘Son 2 Yılda 170 Aileye Yaygın Sera Desteğinde Bulunduk’

Çiftçileri sera konusunda eğiteceklerini dile getiren Baycar; “Biraz daha profesyonel anlamda uygun gübreleme, toprak analizleri yapılması, uygun sulama teknikleri yani modern teknikler dediğimiz teknikleri kullanmalarını sağlayıp biraz da profesyonel anlamda üretim yapmalarını sağlayacağız. Şu ana kadar son iki yılda 170 aileye yaygın seracılıkla ilgili sera desteğinde bulunduk. Bunu kendi yerel imkanlarımızla Köylere Hizmet Götürme Birliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tarım Müdürlüğü, Orman Müdürlüğü, Kaymakamlığı’mızın organizasyonunda sera dağıtımı yapmış olduk. Bu projemiz de bunu canlandıracak güzel bir projemiz. Desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından projenin protokolü imzalandı.

Bakmadan Geçme