• Haberler
  • Genel
  • 2026 Yılı Besilik Büyükbaş Hayvan İthalatı Başvuruları İçin Tarihler Açıklandı

2026 Yılı Besilik Büyükbaş Hayvan İthalatı Başvuruları İçin Tarihler Açıklandı

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2026 yılı besilik büyükbaş hayvan ithalatının Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla gerçekleştirileceğini duyurdu.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2026 yılı besilik büyükbaş hayvan ithalatının Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, kapasite büyüklüğüne bakılmaksızın tüm başvuruların il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla alınacağı belirtildi. Başvuruların sistem üzerinden kaydedileceği ve işletmelerin işletme kapasitelerinin henüz güncellenmemiş olması nedeniyle, 12–23 Ocak 2026 tarihleri arasında planlanan başvuruların ertelendiği bildirildi.

Bu kapsamda, 2026 yılı besilik hayvan ithalatı başvurularının 26 Ocak–6 Şubat 2026 tarihleri arasında il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla alınacağı ve sistem üzerinden kayıt altına alınacağı kaydedildi.

Başvuruda bulunacak işletmelerin, 2026 yılı başvurularına esas işletme kapasitelerinin Türkvet sistemi üzerinden kontrol edileceği vurgulandı. Başvuru yapacak yetiştiricilerin, güncel kapasite talimatlarına uygun şekilde işletme kapasitelerini ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurarak güncellemeleri gerektiği ifade edildi.

İşletme kapasitesini güncellemeyen ve Türkvet sistemine kaydettirmeyen yetiştiricilerin başvuruda bulunamayacağı belirtilirken, duyurunun tüm yetiştiriciler ve işletmeler için önem taşıdığı bildirildi.

Bakmadan Geçme