• Haberler
  • Genel
  • 23 Nisan Coşkusu Caddelere, Meydanlara Sığmadı

23 Nisan Coşkusu Caddelere, Meydanlara Sığmadı

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kastamonu'da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Gazi Stadyumu’nda başlayan etkinlikler Kastamonu Belediyesi tarafından 23 Nisan’a özel hazırlanan programlarla devam etti. Bayram coşkusu şehrin her noktasında hissedildi. Kastamonu Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yılına özel hazırladığı ‘Çocuk Şenliği, Fener Alayı ve Konser’ etkinliğine ilgi yoğun oldu, coşku en üst seviyede yaşandı.

23 Nisan Coşkusu Caddelere, Meydanlara SığmadıBelediye Meydanı’nda saat 13.00’te başlayan Çocuk Şenliği akşam saatlerine kadar sürdü. Çocuklar gerçekleştirilen birbirinden özel etkinliklerle doyasıya vakit geçirdiler. Program Kışla Parkı’ndan başlayan Fener Alayı ve Belediye Meydanı’nda düzenlenen Şehr-i Dilara konseriyle devam etti. Fener Alayı’nda caddelere sığmayan kalabalık, konserde ise meydanı doldurdu. Şehr-i Dilara müzik grubunun birbirinden güzel eserleriyle bayram coşkusunu yaşayan kalabalık gönüllerince eğlendi. 23 Nisan Coşkusu Caddelere, Meydanlara Sığmadı

‘Ulusal Bayramlarımızı Hak Ettiği Şekilde Kutlamayı O Kadar Çok Özlemişiz ki’

23 Nisan konseri öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Baltacı, “Sabah stadyumda, akşam yürüyüşte, daha sonrasında ise konser alanında şunu gördüm. Ulusal bayramlarımızı, sokakta, meydanda, stadyumda hak ettiği şekilde kutlamayı o kadar çok özlemişiz ki… Bugün kime baksam, kimle kucaklaşsam, kimle selamlaşsam aynı umudu, aynı heyecanı, aynı coşkuyu ama aynı zamanda bir kararlılığı da gördüm” dedi. 23 Nisan Coşkusu Caddelere, Meydanlara Sığmadı

Ulusal bayramların önümüzdeki süreçte daha coşkulu kutlanacağının da altını çizen Başkan Baltacı, kadınlar ve çocuklar için yapılması gereken ne varsa yapılacağını belirterek bu kadın ve çocukların kırmızı çizgisi olduğunu açıkladı. 

‘Heyecan, Coşku ve Kararlılık Gördüm’

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Belediye Meydanı’nda yaptığı konuşmada; “Sevgili çocuklar, kız kardeşlerim, annelerim, babalarım, sevgili Kastamonulular, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nız kutlu olsun. Sabah stadyumda, akşam yürüyüşte, daha sonrasında ise konser alanında şunu gördüm. Ulusal bayramlarımızı, sokakta, meydanda, stadyumda hak ettiği şekilde kutlamayı o kadar çok özlemişiz ki… Bugün kime baksam, kimle kucaklaşsam, kimle selamlaşsam aynı umudu, aynı heyecanı, aynı coşkuyu ama aynı zamanda bir kararlılığı da gördüm. Bu saatten sonra ulusal bayramları yasak sağma kabilinden kutlamak yok. Bundan sonra 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta, 29 Ekim’de yani bu ülkenin kurtuluşunun ve kuruluşunun dönüm noktası olan her anda ulusal bilinci en üst seviyede olan bayramlarla kutlayacağız. Daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız. İnşallah daha çok buluşacağız” dedi.23 Nisan Coşkusu Caddelere, Meydanlara Sığmadı

‘Çocuklar Eşit, Adil, Özgür ve Demokratik Bir Ülkede Yaşamayı Hak Ediyorlar’

Eşit, adil bir ülke mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Başkan Baltacı; “104 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları iradeyi, egemenliği saraydan aldılar millete verdiler. Şuna inanıyorlardı. Egemenlik kayıtsız şartsız millette olursa ancak o zaman bu ülke işgalden kurtulabilir ancak o zaman bu ülke ayaklarının üzerine dikilebilir ve ancak o zaman bu ülke dünyayı yakalayabilirdi. Sonrasında devrimlerini yaptılar. Sonrasında bu ülkeyi ayağa kaldırdılar. Çocukları kitapla buluşturdular, defterle buluşturdular. Büyük işler yaptılar. Ama yapılan işlerin tamamını kime armağan ettiler biliyor musunuz? Çocuklara armağan ettiler. Önce bu ülkenin çocuklarına ama aslında dünyanın bütün çocuklarına armağan ettiler. Çünkü şunu biliyorlardı ve şunu istiyorlardı. Bu dünyadaki bütün çocuklar başta bizim çocuklarımız olmak üzere eşit, adil, özgür ve demokratik bir ülkede yaşamayı hak ediyorlar. Barış içerisinde ve güven içerisinde yaşamayı hak ediyorlardı. 104 sene geçti. Bu 104 senede dünya devr-i daim oldu. Bu 104 senede acılar gördü, savaşlar gördü. Ama o gün yakılan ışık, o gün gösterilen irade hepimizin yolunu aydınlattı, bundan sonra da aydınlatmaya devam edecek. Asla eşit, adil bir ülkede yaşama mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Çocukların Barış Ve Huzur İçerisinde Yaşamasını İstiyoruz’

Çocukların barış ve huzur içerisinde yaşamasını istediklerini vurgulayan Başkan Baltacı; “Sevgili çocuklar, bizler sizlerin bu ülkede barış ve huzur içerisinde yaşamanızı istiyoruz. Sizlerin bu ülkeyle ilgili hayaller kurmanızı istiyoruz. Sizlerin bu ülkede emeğinizin değerli olmasını istiyoruz. Evet çok sıcak bir coğrafyada yaşıyoruz. Coğrafyamızda bambaşka şeyler oluyor. Maalesef bizim çocuklarımızla birlikte burada yaşayan çocuklar var. Dünyanın neresinden gelirse gelsin. Hangi sebeple gelirse gelsin. O çocukların da başımızın üzerinde yeri var. İstiyoruz ki onlar da kendi ülkelerinde barış içerisinde, güven içerisinde yaşasınlar. Bu konuda sorumluluğumuzu biliyoruz. Sorumlu olanları da biliyoruz. İnşallah barış içerisinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü ancak yurtta ve cihanda barış olursa bizim çocuklarımız da barış ve huzur içerisinde yaşayabilirler diyoruz” şeklinde konuştu.

‘Kadınlar ve Çocuklar İçin Ne Gerekiyorsa Eksiksiz Yapacağız’

Başkan Baltacı son olarak; “Sevgili çocuklar; gününüz tekrar kutlu olsun. Ben ve arkadaşlarım, belediye yönetimi olarak, belediye başkanı olarak bundan sonraki dönemde sizlerin bu şehirde kendinizi geliştirebilmeniz için, sizlerin bu ülkeyle ilgili hayal kurabilmeniz için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Park yapmamız gerekiyorsa park yapacağız. Kreş yapmamız gerekiyorsa kreş yapacağız. Etüt merkezi yapmamız gerekiyorsa etüt merkezi yapacağız. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Arkadaşlarım bazen şunu yapalım mı bunu yapalım mı diye soruyorlar. İki tane konu var ve onlar kırmızı çizgimiz. Kadınlar ve çocuklar için yapılması gereken ne varsa istisnasız yapacağız. Eksiksiz yapacağız. 

Ben tekrar bayramınızı kutluyorum. Bugün stadyumda, belediye meydanında, akşam yürüyüşte, konserde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme