35 Bin Sağlık Personeli Alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı personeli alımına ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık bünyesine 35 bin personel alımı yapılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmesini sağlamak için 800 bin yeni öğretmen atadık. Üniversite öğrenimini herkes için ayrıcalık değil hak haline getirdik. Darbecilerin yıktığı, mesleki eğitim sistemini yeniden ayağa kaldırdık. Sağlık dedik, şehirlerimizin tamamını donanımıyla, teçhizatıyla, ambulansıyla en modern sağlık hizmetlerine kavuşturduk. Pek çok yerde faaliyete geçen şehir hastanesi, sağlık hizmetlerini demiştik ki dünya standartlarının üstünde bir seviyeye taşıdık. Yaklaşık 310 bini doktor olmak üzere 1 milyona yakın sağlık çalışanıyla bu alandaki insan kaynağımızı güçlendirdik. Önümüzdeki ay kamuya 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz” dedi. 

Sağlık Bakanlığı'nın personel alımı için ÖSYM'ye kılavuz detaylarını göndermesiyle birlikte alım süreci başlayacak. Adaylar, KPSS puanına göre tercihte bulunarak sağlık kurumlarına yerleşmeyi bekleyecekler. Kılavuzun Şubat ayının ilk haftası itibariyle ÖSYM tarafından yayımlanması bekleniyor. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme