4 Milyon Hibe Verilecek

'Büyükbaş Hayvancılık Destek Paketi' Hibe Sözleşmeleri, Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Güray Koçak Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu 2024 yılı bütçesi Değer Zincirinin Gelişmesine Yönelik Bireysel Yatırımların Desteklenmesi Kümelenme Yatırım Ortaklığı (Bireysel Hibeler) kapsamında gerçekleştirilecek olan “Büyükbaş Hayvancılık Destek Paketi" Hibe Sözleşmeleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Güray Koçak Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı.4 Milyon Hibe Verilecek

İmza törenine Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, KDAKP Bölge Koordinatörü Dr. Murat Demirbük, KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat Sipahi, KDAKP İPYB personelleri Uzman Veteriner Hekim Dr. Emre Demirci, Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş, Ziraat Mühendisi Halit Özgür İhtiyar, Ziraat Yüksek Mühendisi Banu Davutoğlu, Ziraat Mühendisi Yeliz Erdoğan ile Büyükbaş Hayvancılık Destek Paketi için hibe desteğine hak kazanan çiftçiler katıldı.4 Milyon Hibe Verilecek

Törende konuşan İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu; Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında ilimizde uygulanan projeler hakkında bilgi verdi. Tanrıkulu, Bireysel Hibeler kapsamında 46 çiftçiye Büyükbaş Hayvancılık Destek Paketi olarak süt soğutma tankı ve sağım makinesi için hibe desteği verileceğini, projenin KDV hariç toplam tutarının 5 milyon 678 bin TL, hibe tutarının ise 3 milyon 975 bin TL olduğunu ifade ederek yatırımların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra KDAKP İl Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat Sipahi tarafından yatırımcılara, hibe sözleşmesi sonrası yapılacak iş ve işlemler, yatırımcıların dikkat etmesi gereken hususlar, satın alma süreci ve hibe ödeme talep dosyası hazırlama konularında ayrıntılı bir sunum yapıldı. Yatırımcılardan gelen soruların cevaplanması ve toplu fotoğraf çekimi ile imza töreni sonlandırıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme