40 KOBİ destek almaya hak kazandı

BAKAP 2023 yılı İmalat Sanayiinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Destek Programı'na yapılan proje başvurularının teknik ve mali değerlendirme süreçleri tamamlandı. 

40 KOBİ destek almaya hak kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında yürütülen BAKAP 2023 yılı İmalat Sanayiinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Destek Programı’na yapılan proje başvurularının teknik ve mali değerlendirme süreçleri tamamlandı. 

Program kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde imalat sanayinde faaliyet gösteren 40 KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme) destek almaya hak kazandı. 

91 MİLYON TL DEĞERİNDE YENİ YATIRIM YAPILACAK

BAKAP ortak finansman desteği programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile KOSGEB arasında imzalanan protokole istinaden KUZKA tarafından 25 Ocak 2023 tarihinde ilan edilmiş ve programın başvuru süreci 7 Nisan 2023’te sona ermişti. Projelerin teknik ve mali değerlendirme süreçleri ise 28 Nisan 2023 tarihi itibariyle tamamlandı. Projelerin hayata geçmesiyle birlikte, Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinden oluşan TR82 Bölgesinde 91 milyon TL değerinde yeni yatırım yapılacak. Desteklenmeye hak kazanan projelerin büyük çoğunluğu üretim ve kapasite artışı, yeni istihdam oluşturulması ve ihracat odaklı faaliyetler içeriyor. Projelerin uygulama süreci başarılı proje başvuru sahipleri ile sözleşme imzalama sürecinin tamamlanmasına müteakip başlayacak. Program kapsamında başvurusu kabul edilen ve başarılı bulunan projelerin listesi ajans web sitesi www.kuzka.gov.tr’de yer alıyor.  
 

Bakmadan Geçme