Acacia ile Tarım protokol imzaladı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Acacia Maden arasında, Hanönü İlçesi, Karayaprak mevkisinde bulunan 52.7 dekarlık meranın iyileştirilmesi ile ilgili protokol imzalandı.

Acacia ile Tarım protokol imzaladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Acacia Maden arasında, Hanönü İlçesi, Karayaprak mevkisinde bulunan 52,7 dekarlık meranın iyileştirilmesi ile ilgili protokol imzalandı. Protokol kapsamında iyileştirme yapılacak alanda verimliliğin ciddi oranda artması bekleniyor. 

Acacia Maden Genel Müdürü Zeki Sayılır, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, geçmiş yıllarda yapılan mera ıslah çalışmalarında yüzde 80 süt verimliliği artışının sağlandığını hatırlatan Sayılır, bu uygulamanın genişletilmesinin bölgenin kalkınmasına olan önemine dikkat çekti. Kendilerine verilen bu destekten ötürü İl Tarım Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu da Genel Müdür Zeki Sayılır’a teşekkür etti. 

“DAHA ÖNCE YAPILMAMIŞ PROJELERE ODAKLANIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Acacia Maden Genel Müdürü Zeki Sayılır; “Acacia Maden olarak başta Hanönü olmak üzere bölgemizin kalkınması için inovatif uygulamalara büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda daha önce yapılmamış projelere odaklanıyoruz. ‘Damlama Sulama ile Çeltik Üretimi Projesi’, ‘Modern Seracılık Projesi’ gibi projelerimizin yanı sıra meraların iyileştirilmesi konusunda yapmış olduğumuz fizibilite ve pilot faaliyetlerimizin başarılı olması neticesinde bu çalışmalarımızı genişletme kararı aldık. Süt veriminde yüzde 80 gibi yüksek bir artış sağlanan projemize destek veren İl Tarım Müdürü Sayın Bekir Yücel Tanrıkulu’na çok teşekkür ederiz. Bölgemizdeki tarım ve hayvancılık alanlarında yenilikçi her türlü adımı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme