Açlık Otunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hafızbey Aktar Baharat ve Kuruyemiş İşletmecisi Tuğba Sak, açlık otunun bilinçli tüketimiyle ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu.

Açlık otu hakkında bilgi sunan Tuğba Sak; “Açlık otu genelde geçmişten bugüne kadar gelen doğal bir müshil ilacıdır. Afrika ve Çin asıllı bir bitkidir. Çin'de, Pakistan'da yetişen ama ülkemizde yoğun şekilde kullanılan kimine göre bilinçli kimine göre bilinçsiz olarak fazlasıyla tüketilmektedir. Kabızlık ve şişkinlik yaşayan insanlar kullanabilirler. Şişkinlik ve gaz oluşumunu önler. Tabii aç karna olmak kaydıyla kullanmak gerekir çünkü bağırsaklarımızı zaten temizlememiz gerekiyor. Tok karna olursa etkisi düşer, hem de süreci uzatmış oluruz. Özellikle bu ilacı içtikten sonra hemen üstüne bir şey tüketenler oluyor, bu oldukça yanlış bir tüketim oluyor. Yaklaşık yarım saat boyunca bir şey tüketmemek gerekiyor. Aç karna içmek oldukça etkili, aslında Türkiye’de sadece müshil olarak kullanılıyor bu yanlış bir görüş çünkü yüksek tansiyon akışı oldukça etkili ve tansiyonu dengelemekte oldukça etkili bir doğal ilaçtır” dedi.Açlık Otunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

‘Bilinçli Tüketimde Fayda Vardır’

Açlık otunun yoğun tüketiminin zararlı olduğunu söyleyen Sak, “Açlık otunu yoğun biçimde kullandığımızda oldukça zararlı. Bağırsaklar birden boşaldığı zaman birden sıvı kaybı yaşar ve dengesiz beslenme ve su tüketmiyorsak vücutta sıvı kaybına neden olur. Kaşıntı, ürtiker spazmına ve karın ağrısı gibi birçok yan etkisi olabiliyor. Her şeyin azı karar çoğu zarar. Zehirde şifadır fazlası zarardır. Dikkatli kullanmakta fayda vardır. Hamileler dışında herkes kullanabilir. Bu bitkiyi demleyerek ya da kaynatarak tüketebilir. Tabi burada doz oldukça önemlidir. Günde iki fincan fazlası oldukça zararlıdır. İçtikten sonra bol su tüketmek önemlidir. Ancak bu açlık otunu sürekli hale getirdiğiniz zaman bağırsak florasını bozar ve artık bağırsak tembelliğine yol açacaktır. Sürekli bir ihtiyaç haline gelecektir. Fazla tüketimin sonucunda bu bitkiyi kullanmadan tuvalete çıkamayacaktır. Bu yüzden bu bitkiyi kullanırken süreç ve doz oldukça önemli. O yüzden bilinçli tüketimde fayda vardır” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme