AK Parti'den 'Türkiye Yüzyılı' yürüyüşü

Kastamonu'da, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı'nca 'Türkiye Yüzyılı' temalı yürüyüş düzenlendi.

AK Parti'den 'Türkiye Yüzyılı' yürüyüşü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı’nca “Türkiye Yüzyılı” temalı yürüyüş düzenlendi. Kışla Parkı’nda toplanan partililer, seçim otobüsü eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde parti ve Türk bayraklarıyla yürüdüler.

Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayları Halil Uluay, Serap Ekmekci, Mehmet Umur ve AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, seçim otobüsünün üzerinden konuşma yaptı.  

Cumhuriyet Meydanı’ndaki partilileri selamlayarak konuşmasına başlayan AK Parti 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Umur, “Kader gayrete aşıktır” diyerek yola çıktıklarını belirterek; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizleri AK Parti Kastamonu milletvekili adayı yaptıkları günden itibaren ‘İnanmak başarmanın yarısıdır’ ilkesiyle, ‘Tarlada izi olmayanın harmanda da yüzü olmayacak’ ilkesiyle canla başla çalışıyoruz. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmamak adına Kastamonu’da 3-0 yapmaya var mıyız? Bu kadro Kastamonu’nun kaderini değiştirecek. Eğer sizler bize sahip çıkarsanız, Kastamonu’nun 19 ilçesi ve merkez olmak üzere Kastamonu’da bugüne kadar yapılmayan tüm eserleri önümüzdeki beş yıl, Genel liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere vereceği destek ile Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda görev alan, Cumhurbaşkanımızın yan yana çalıştığı Mehmet Umur olarak, Kastamonu halkına söz veriyorum. 14 Mayıs akşamı için bazıları ‘Söz’ diyorlar. Kime söz veriyorlar biliyor musunuz? Kandile söz veriyorlar. Amerika’dan Biden diyor ki ‘Cumhurbaşkanı’nın oradan inmesi lazım’ diyor. Ben burada Türkiye’nin son 20 yılda yaptığı eserleri anlatmaya kalksam sabahlara kadar sürer. Bugün Avrasya’dan, Marmaray’dan, üçüncü köprüden, Osman Gazi köprüsünden, Çanakkale köprüsünden, viyadüklerle adeta Türkiye’yi hizmete boğan Recep Tayyip Erdoğan’ı yarın akşam birinci turda seçmeye var mısınız? ‘Bazıları tarih yazacağız’ diye kenarlara yazı yazmış tarihi AK parti yazar. Çarşamba günü Türkiye’nin ilk otomobilini buraya getirdik, tarihin nasıl yazıldığını gösterdik. Bundan sonra da yapacağımız eserlere, siz değerli Kastamonulu hemşerilerimiz de edecek. Adaylarımızın üçü de Kastamonulu, biz Kastamonu’nun evladıyız. Devrekani’de geçtiğimiz pazar bir olay oldu. CHP’nin İl Başkanı, CHP’nin ‘Bizim Hasan’ dedikleri milletvekili adayı, ‘Selahattin Demirtaş Teröristtir’ yazısından beyefendiler rahatsız olmuş. Yazının kaldırılması için dilekçe vermişler. Kandil, Cumhurbaşkanımıza ‘Gitsin’ diyor. Özellikle iki hafta önce Gabar’dan ne fışkırdı? Yüzyıldır orada petrol var ama bizim liderimiz ‘one minite’, ‘Dünya beşten büyüktür’ demeden önce oralara yaklaşamıyorduk. Burnumuzun dibindeki Filyos’ta doğal gaz var. Doğal gaz faturaları da bu ay sıfır. Yakın tarihte her yerden petrol fışkırdığı zaman aynı benzin ve mazotta da bu meydana gelecektir. Özellikle söylüyorum 14 Mayıs bizim için tarihi bir gün, ülkemizin ve Kastamonu’nun geleceği için… İstanbul’da yaşayan sanayici bir kardeşiniz olarak, İstanbul’daki Türk yatırımcıyı Kastamonu’ya getireceğime söz veriyorum. Kastamonu’da bulunan bundan sonra herkesin refah seviyesi artacak. Kastamonu’da üç milletvekili olduğumuzda sizlerin hizmetkarı olacağımıza söz veriyoruz” dedi.

“İLK DEFA KADIN BİR VEKİLİ MECLİSE GÖNDERECEĞİZ”

AK Parti 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Serap Ekmekci ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı en yüksek oy ile ilimizde ise AK Parti’den 3 milletvekili çıkaracaklarından hiç şüphelerinin olmadığını vurgulayarak; “Elimden geldiğince bu kısa sürede her yere ulaşmaya çalıştım ama gidemediğim, ulaşamadığım herkesten tek tek özür diliyorum. İnşallah seçimden sonra teşekkür ziyaretine geleceğimi söylemek istiyorum. Bu dönemin bir özelliği de malumunuz çok partili sistemde ilk defa kadın bir vekili meclise göndereceğiz. Bu gurur hepimizin. İnşallah Şerife Bacı’nın torunlarının sesini, Kastamonu kadınının sesini TBMM’de en yüksek sesle duyuracağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

“3-0 ZAFERİNİ KUTLAYACAĞIZ”

AK Parti 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Halil Uluay; “Kime söz verdiği belli olmayanlar, söz verilmesi gereken topluluk burada. Gelsinler bu topluluğa ne söz vereceklerse versinler. Söz neymiş hep birlikte öğrenelim. Kulağımıza gelen bazı bilgilere göre Cumhur İttifakı’nın dışında çalışan bazı milletvekili adayları ‘Tamam siz reise oy verin de 1 oy da bana verin’ diyormuş. Allah kimseyi şaşırtmasın diyoruz. İnşallah pazar günü akşam hem Cumhurbaşkanı’mızın zaferini hem de 3-0 zaferini aynı bu şekilde kutlayacağız. 1 Kasım 2015’te il Başkanı sıfatımız ile 3-0 oluşumuzu kutlamıştık, inşallah bu sefer de milletvekilli olarak bunu kutlayacağız” şeklinde konuştu.

“KASTAMONU O ADAMI BİR DAHA GÖNDERMEZ”

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seçim günü verecekleri sesin Ilgaz Dağı’nı aşacağını dile getirerek; “Pennsylvania’daki terörist başını titreteceğiz. Gabar Dağı’nın arkasındaki dağdaki terörist başlarını titreteceğiz. Türkiye düşmanlarını titreteceğiz. Kastamonu’dan öyle bir ses vereceğiz ki tüm Türkiye düşmanları, tüm şer odakları yerle yeksan olacak. Türkiye’nin seçimi dünyanın seçimi haline geldi. Neden dünya seçimi haline geldi biliyor musunuz? Fransa, Türkiye seçimleriyle ilgili senin ne hesabın var? Amerika, Türkiye seçimleriyle ilgili senin ne hesabın var? Pennsylvania’daki terörist başı, çok beklersin çok. PKK, HDP, PYD, YPG tüm terör örgütleri, ne diyor Cumhurbaşkanımız ‘Topunuz gelin topunuz’ bu Kastamonu’da CHP’nin neleri var? Bay bay Kemal’in temsilcileri var. Bay bay Kemal’in temsilcileri hangi yolda yürüyor biliyor musunuz? Bakın Hasan Baltacı, EMEP’in İl Başkanlığı’nı yapmış uç kutuplarda gezen, Kastamonulu olmayan bir adam. Beş yıldır Kastamonu’nun menfaatine hiçbir şey yapmayan, ülkenin menfaatine hiçbir şey yapmayan, ülkenin menfaatine olan konularda HDP’yle birlikte hareket eden, teskerelere ‘hayır’ veren bir şahıs. Bu Kastamonu’yu temsil edebilir mi? Biz Hasan’ı nereden biliyoruz biliyor musunuz, şer odaklarıyla birlikte yaptıkları tezgahlardan biliyoruz. Yürüdükleri karanlık güçlerden biliyoruz. Kastamonu o adamı bir daha göndermez. Biz artık bunların zihniyetini biliyoruz. Evliyalar şehri, şehitler diyarından böyle bir adam Kastamonu’yu temsil edemez. Bakın birbirinden değerli üç tane milletvekilimiz var hem milli hem yerli. Ne dedik az önce Hasan Baltacı’ya. Türkiye’nin menfaatine olan her konuda ‘hayır’ diyor. Bizim milletvekillerimiz Hakkı Köylü ağabeyimiz, Metin Çelik Bey Kastamonu’nun menfaatine, ülkemizin menfaatine ne varsa imza attılar. O Hasan Baltacı gibi gidip karanlık işler çevirmediler. Bunların işi gücü fırıldak. Ne oldu biliyor musunuz, maalesef şehitler diyarından Ülkü Ocakları’nın astığı Selahattin Demirtaş teröristtir yazısını Kastamonulu olmayan bir hain geldi, söktü, attı. Bunlara yüz verenler, CHP’li Hasan Baltacı, Hikmet Erbilgin… Hasan Baltacı’nın bu meydanda çekilmiş bir fotoğrafı var. Kimle ne biliyor musunuz? HDP milletvekili adayıyla bu meydanda kol kola çekilmiş fotoğrafları var. Bunlar Kastamonulu olmaz. Bunlardan muhalefet de olmaz. Biz Türkiye’de her şeyi milli ve yerli yaptık mı? Kimi yapamadık, CHP’yi yapamadık. Bunlardan milli ve yerli olmaz. Cumhurbaşkanımıza hepimiz ‘hay hay’ diyeceğiz. Kemal’e de ‘bay bay’ diyeceğiz. İnşallah bay bay Kemal’in Kastamonu’daki temsilcilerine de 14 Mayıs akşamı bu meydandan hep beraber ‘bay bay’ diyeceğiz” dedi.

“BU SEÇİMDE İNANANLAR KAZANACAK”

Bu seçimin bir dönüm noktası olduğunu anlatan Ünlü; “Bu seçim sadece Cumhurbaşkanımızın seçimi, milletvekili seçimi değil. Bu seçim Kastamonu’muzun seçimi. Bu seçim Türkiye’nin seçimi. Bu seçim umudunu Türkiye’ye bağlamış olan mazlumların, Müslümanların seçimi. İslam’ın son kalesi olan Türkiye’nin seçimi. Bu seçim dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yürüyenlerin seçimi. Bu seçimde kim kazanacak? Bu seçimde millet kazanacak. Bu seçimde inananlar kazanacak. Bu seçimde kaybeden kim olacak biliyor musunuz? Şer odakları kaybedecek, PKK kaybedecek. HDP kaybedecek. Pennsylvania’daki terör örgütü başı kaybedecek. Türkiye düşmanları kaybedecek. Kazananları inşallah vatanını, birliğini, bütünlüğünü ve ülkesini seven bizler olacağız. Bu tarihi seçimde, adeta Kurtuluş Savaşı dediğimiz bu dönemde üç tane milletvekilimizi Ankara’ya göndermeye hazır mıyız? Cumhurbaşkanımızı tekrar cumhurbaşkanı yaparak en yüksek oyu vermeye, sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Şehitlerimizin, ecdadımızın yolunda yürüyoruz. Biz onların kimle yürüdüğünü biliyoruz. Ben burayı görünce 15 Temmuz’u hatırladım biliyor musunuz? 15 Temmuz’da bu meydanı dolduran insanlar bugünkü şer odaklarıyla o gece mücadele etti mi? Bugün yine aynı mücadeleyi, aynı şekilde bu şer odaklarıyla 14 Mayıs’ta yapacağız. Destan yazacağız. Kastamonu çok destan yazdı, her dönemde yazdı. 14 Mayıs’ta da hep beraber destan yazmaya hazır mıyız? Bu bay bay Kemal Bu ülkeyi yönetebilir mi? 5 koyun versek akşama getiremez. Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürü iken bu ülkeyi ne hale soktuklarını biliyoruz. Biz milletin hizmetkarı olmaya geldik. Biz milletimizle birlikte Türkiye yeni yüzyılını inşa etmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin önündeki prangaların açıldığı, Türkiye şer odaklarına karşı verdiği mücadelenin sonucunda galip geldiği bir arifedeyiz” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme