AK Parti Milletvekili Adayı Ekmekci'den muhtar derneklerine ziyaret

AK Parti 2'nci Sıra Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti.

AK Parti Kastamonu 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu ve muhtarlarla görüştü.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği’ni ziyaretinin ardından açıklamada bulundu. Muhtarların mahalle ve köylerinin iyi günde de kötü günde de yanında olduklarını, pandemide nasıl aktif rol oynadıklarının görüldüğünü ifade eden Ekmekci, “Gösterdikleri tüm fedakarlıklar için muhtarlara şükran borcumuz var. AK Parti muhtarlarımızı hep önde gördü ve görmeyi de sürdürecek” açıklamasında bulundu.

“MUHTARLARIMIZ HALKIN SESİDİR”

Serap Ekmekci açıklamasının devamında: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2002 yılında millete hizmet yoluna çıkarken, dönemin gazetelerinde ‘Muhtar bile olamaz’ manşetleri atılmıştı hatırlarsanız. Hakim anlayışlarca o dönem muhtarlara biçilen değer buydu. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın muhtarlara verdiği kıymet de ortada. 2015 yılında Külliye’de başlayan Muhtarlar Toplantısı aracılığıyla binlerce muhtarımızla doğrudan temas kurdu ve taleplerini bizzat muhtarlardan dinledi Sayın Cumhurbaşkanımız. Çünkü Ak Parti için muhtarlarımız demokrasimizin temel taşı, yerel yönetimin tabandan başlangıç kurumu, halkın sesidir” ifadelerini kullandı. 

“MUHTARLARIMIZIN HER DAİM YANINDA OLDUK”

AK Parti Kastamonu 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Ekmekci muhtarlara yönelik yapılan çalışmalara değinerek; “Muhtarların özlük haklarına ilişkin emsal kabul etmez iyileştirmeler hükümetlerimiz döneminde yapıldı. Özlük hakları alanında kapsamlı destekler sağlandı. Muhtar evi projesi illerimizde hayata geçmeye başladı. Ankara’da Muhtarlar Evi hizmete açıldı. İçişleri Bakanlığı bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı kuruldu. Muhtarlarımızın taleplerini yakından takip etmek amacıyla büyükşehir belediyelerinde Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, diğer belediyelerde ise Muhtarlık İşleri Müdürlüğü hükümetlerimizce kuruldu. Valiliklerde bir vali yardımcısı, büyükşehirlerde genel sekreter yardımcısı ve diğer belediyelerde ise bir başkan yardımcısını muhtarlarımızın taleplerini takip etmek amacıyla sorumlu kılındı. Tüm muhtarlarımızın izin, hastalık veya başka sebeplerle görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödenekleri kesilmiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce koordine edilen Adrese Dayalı Kayıt Sistemi’ni muhtarlarımızın istifadesine açtık. Tüm illerimizde MAKS Muhtar Modülü’nün kullanımına dair eğitimlerimizi tamamladık” şeklinde konuştu. 

“MUHTARLARIMIZIN TBMM’DE SÖZCÜSÜ OLACAĞIM”

AK Parti Kastamonu 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Ekmekci, “Toplantıları takip ediyorum. Her toplantıda dernek başkanlarımızın ve muhtarlarımızın dile getirdikleri talep ve önerileri önemsiyorum Bu sayede kamu hizmetlerinin vatandaşa ulaşmasında muhtarlarımız köprü görevi görüyorlar. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Sayın Muammer Yapıcıoğlu ve kıymetli muhtarlarımız ile istişare ettik. Akşam da köy muhtarlarımız ile toplantıda bir araya geleceğiz. Muhtarlarımız ile kamu kurumları arasındaki bağın daha da kuvvetlenmesi ve yerel projeler hayata geçirilirken muhtarlara daha çok söz hakkı tanınması yönünde gayret göstereceğim. TBMM’de muhtarlarımızın sesi, ilimizde daim destekçileri olacağım” dedi.

Bakmadan Geçme