AK Parti Milletvekili Adayı Ekmekci: 'Sağlık yatırımlarının destekçisi olacağım'

AK Parti 2'nci Sıra Kaastamonu Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci hastane ve sağlık kuruluşlarını ziyaret etti.

AK Parti Milletvekili Adayı Ekmekci: 'Sağlık yatırımlarının destekçisi olacağım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti 2’nci Sıra Kastamonu Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci hastane ve sağlık kuruluşlarını ziyaret etti.

AK Parti 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, milletvekili olduğunda öncelikli çalışma konularından birinin sağlık alanı olduğunu kaydederek; “Pandemi dönemindeki fedakar gayretleri için öncelikle tüm sağlık çalışanlarımıza şükran duygularımızı sunuyorum. Merkez ilçemizdeki ve diğer ilçelerimizdeki kamu ve özel sağlık kuruluşlarına ziyaretlerimi sürdürüyorum. Hükümetimiz döneminde ilimizde teşhis, tedavi ve sürdürülebilir sağlık kulvarlarında önemli mesafe kat edildi. Tıp fakültemiz, eğitim ve araştırma hastanemiz yanı sıra inşaatı sürmekte olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yeni yapılacak diş hekimliği fakültesi ve diş hastanemiz ile Kuzeykent bir sağlık kampusu halini alıyor. Gerek mekan gerek tıbbi cihaz gerekse personel konusunda ne gerekiyorsa yapacağız. İlimizden dışarı sevkleri olabildiğince azaltacağımız gibi dışarıdan hasta çekecek yatırımları da sağlayacağız. Aynı şekilde şehrimizde özel sağlık kuruluşlarının taleplerinin de takipçisi olacağız. Sağlık alanını kamu ve özel sektör ayrımı yapmadan destekleyeceğiz. Özel hastanelerimiz ve polikliniklerin daim yanlarında olacağım” dedi.

“RANDEVU SİSTEMİ SIKINTISINI ÇÖZECEĞİZ”

Ekmekci, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki randevu sistemi sıkıntısını da değinerek, “Hastanemiz çok yoğun çalışıyor. Bazı servislerde randevu sistemi dolayısıyla ileri tarihlere sarkma söz konusu olabiliyor. Bakanlığımız ve hastanemiz işbirliğinde çaresi ne ise bulacağız” dedi. 

“KASTAMONU SAĞLIK ŞURASI DÜZENLENMESİNE ÖN AYAK OLACAĞIM”

Sağlık yatırımlarının destekçisi olacağını söyleyen Ekmekci; “İlimizi hem bölgemizin örnek bir sağlık merkezi haline getirmek hem de vatandaşlarımızı sağlıklı kılmak için elbette yeni fikirler ve yatırımlar her zaman gerekli. Kamu yatırımı olarak ilimize yeni sağlık kurumları eklemek için istişare içinde çalışacağım. Aynı şekilde özel sektörün mevcut kapasitelerini artırmak için yapacakları girişimlerin ve yeni sağlık yatırımlarının da destekçisi olacağım. Mazbatayı aldığımda ilk işlerimden biri ilimizin sağlık fotoğrafını tam anlamıyla görmek, alanın tüm kesimleri ile istişare, iletişim ve imeceyi gerçekleştirmek için bir sağlık şurası toplanmasına ön ayak olmak olacak. Yol haritamızı bu sayede oluşturup ihtiyaçlarımız üzerinden mesafe kat edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“KORUYUCU SAĞLIK ALANINDA DA DESTEK VERECEĞİM”

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki koruyucu sağlık çalışmalarına dikkat çeken Ekmekci, “Sağlık teşkilatımız koruyucu sağlık alanında titiz ve kapsamlı çalışmalara imza atıyor. Kadınlarımız, çocuklarımız ve yaşlılar başta olmak üzere vatandaşlarımızı hastalıklardan korumak için verilen tüm gayretlerin de yanında ve destekçisi olacağım” değerlendirmesinde bulundu. 
 

Bakmadan Geçme