AK Partili Ekmekci'den iş dünyasına mesaj

AK Parti Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, 'İş dünyasının TBMM'de sözcüsü olacağım' dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, beraberindeki heyet ile birlikte Kastamonu Ticaret Borsası, Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Pancar Ekicileri Kooperatifi’ni (PANCAR-KOOP) ziyaret etti. 

AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, ilimizdeki meslek odalarının görev ve sorumluluklarını layığı ile yerine getiren meslek kuruluşları olduğunu kaydettiği açıklamasında; “Kastamonu Ticaret Borsası kurulduğu 2005 yılından beri görev sorumluluklarını başarıyla yerine getiriyor. Kuruluşunda ve bugün görev yapan tüm yönetici ve üyelerini saygıyla selamlıyorum. Kastamonu Ticaret Borsası, kırsal ekonomide iş yapan üyelerinin üretimlerini tescil ederek faturalandırılmasını ve kayıt altına alınmasını sağlıyor. Kastamonu Ticaret Borsası, üyelerinin talep ve önerilerini farklı platform ve kurumlarda dile getiriyor. Meslek odası olmasının getirdiği sorumluluğu layığı ile yerine getirerek üyelerinin sesi oluyor. Kastamonu Ticaret Borsası aynı zamanda sahaya inerek üretimin de içinde yer alıyor. AB projesi ile 10 milyon Euro hibeyle Kastamonu OSB'de faaliyete geçirdiği KASWOOD isimli tesis takdire şayan. Kastamonu Ticaret Borsası ilimizin sosyal alanda gelişmesine Yönelik de başrol aktörlerden biri görevini görüyor. Kastamonu Üniversitesi ve tıp fakültemizin kuruluş süreçlerindeki emeği başta olmak üzere ilimizle ilgili her gündemin içinde sözü ve yeri olan bir meslek odamız. Böylesi bir meslek odası ile yan yana yürümek benim hem görevim hem de sorumluluğum” dedi.

“ÖNERİ VE TALEPLERİNİ MESLEK ODALARIMIZDAN ALDIM”

Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANCAR-KOOP) ziyaretlerini değerlendiren Ekmekci, “İlimizde hayvancılık sektörünün sorun ve taleplerini Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Bayram Pehlivan’dan dinledim. İlimizin ana geçim kaynaklarından biri olan hayvancılığın üreticilerimizin yüzünü güldürmeye devam etmesi için, Birlik tarafından yürütülecek projelere destek olacağım. PANCAR-KOOP Başkanı Burhan Tuzsuz’dan ilimizin diğer önemli geçim kaynaklarından biri olan pancar tarımı için öneri ve taleplerini aldım. Hükümetimiz tarafından uygulanan desteklemeler yanı sıra, PANCAR-KOOP tarafından gündeme getirilecek projelerin yanında yer alacağım. Meslek odalarımız sektörlerinin sorun ve taleplerini en doğru şekilde dile getiren kuruluşlar. Sürekli istişare ile süreci birlikte götüreceğiz” açıklamasında bulundu.

“TÜM BİLEŞENLERİYLE İŞ DÜNYASININ SÖZCÜSÜ OLACAĞIM”

İşveren ve işçi kesimleriyle birlikte iş dünyasının TBMM'de sözcüsü olacağını sürekli dile getirdiğini kaydeden Ekmekci; “Kastamonu'da iş hayatının gelişmesi ve her kesimin yüzünün gülmesi için meslek odası temsilcileri ile sürekli iletişim, istişare ve işbirliği içinde olacağım. Meslek odalarımızın yürütmekte olduğu ve hedeflediği projelerde üyeleri gibi çalışacağım” dedi.

“İLK İŞİM ‘BAŞKANIM HANGİ PROJENİZDEN BAŞLIYORUZ?’ DİYE SORMAK OLACAK”

AK Parti Kastamonu Milletvekili adayı Serap Ekmekci; meslek odalarına vereceği desteğin altını çizerek; “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, Kastamonu'nun çok partili dönemdeki ilk kadın milletvekili olarak mazbatayı alıp Kastamonu'ya geldiğimde örneğin Kastamonu Ticaret Borsası'nı ziyaret edeceğim ve ‘Başkanım, hangi projenizden başlıyoruz?’ diyeceğim. Aynı ziyareti tüm meslek odalarımıza gerçekleştireceğim. TBMM kürsüsü meslek odalarımızın olacak. Bakanlıklara birlikte gideceğiz. İlimizin ekonomisini büyütmek için birlikte koşacağız. Birlikte güzel hikayelere imza atacağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme