Akdoğan köyünde çiftçi eğitimi düzenlendi

Akdoğan köyünde çiftçiler ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Mühendisi Ömür Onur, Ali Ortaakarsu, Harun Demirci ve Sosyolog Aysu Köserecep'in katılımıyla çiftçi eğitimi ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Akdoğan köyünde çiftçi eğitimi düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitimde, Kastamonu'da bir doğal afet gerçekleşmesi durumunda yapılması gerekenler hakkında çiftçilere bilgi verildi. Bu konu kapsamında İl Müdürlüğün doğal afet hasar tespit çalışmaları; TARSİM; çiftçi, muhtar ve İl Müdürlüğün afet durumunda görev ve sorumlukları hakkında çiftçilerimizin soruları yanıtlandı. 

KADINA EL KALKAMAZ BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

Eğitimde ayrıca çiftçilere kadına yönelik şiddetle mücadele programı çerçevesinde “5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitimi Verilmesi Projesi”  kapsamında kadına yönelik şiddet konusunda “Kadına El Kalkamaz” temasıyla bilgilendirme de yapıldı. Şiddetin sadece kırsal kesimde ya da eğitim düzeyi düşük toplumlarda fiziksel olarak yaşanan bir olay olmadığı, toplumun her kesiminde farklı şekillerde görüldüğü ifade edildi. Kadına şiddet konusunun sadece kadını ilgilendiren bir konu olmadığı, sebep ve sonuçları itibariyle tüm toplumu ilgilendiren bir olay olması nedeniyle toplumsal mücadele gerektirdiği de anlatıldı.

Çiftçilerin yönelttiği soruların cevaplanması ve deneyimlerinin dinlenmesinin ardından toplantı sonlandırıldı.

Bakmadan Geçme