Aked Yunanistan'a Gitti

Akademi Kültür ve Eğitim Derneği'nin (AKED) yer aldığı Avrupa Birliği tarafından fonlanan WB4Y Erasmus Sport Projesinin ilk toplantısı Yunanistan Kavala'da gerçekleştirildi.

Aked Yunanistan'a Gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“WB4Y: Well Being 4 You: Sport& Mediterranean Diet” adlı proje toplantısına Yunanistan’dan Proje Koordinatörü George Konsoulas, Hırvatistan’dan Mario Škegro, Luka Tudan; ve ilimizden AKED üyeleri Kastamonu Üniversitesi Öğretim üyeleri Doç. Dr. Adem Yılmaz, Doç. Dr. Funda Bulut, Eğitimci Efe Bulut ve AKED Başkanı Suzan Avanoğlu katıldı. 

Sağlıklı bir yaşam tarzına ilişkin farkındalık düzeyinin artırılmasına yönelik olan WB4Y: Spor ve Akdeniz Diyeti Projesi’nde temel amaç, spor ve doğru beslenme ile önemli sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olmak, özellikle de gençler arasında çok yüksek olan yaygın obezite oranının azaltılmasını sağlamak olarak belirlendi. Bu hedefler doğrultusunda hazırlanan çalışma takvimine göre 23-25 Şubat 2024 tarihleri arasında Hırvatistan koordinatörlüğünde Zagreb’te; 05-07 Temmuz 2024 tarihleri arasında Yunanistan koordinatörlüğünde Kavala’da spor etkinlikleri gerçekleştirilecek; 31 Ekim 2024 tarihinde ise Kastamonu’da Akdeniz Diyeti ile ilgili eğitimler verilrek Projenin kapanış ve değerlendirme toplantısı yapılacak.

Yunanistan Kavala'da yapılan ilk toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan AKED Başkanı Avanoğlu, Projedeki temel hedeflerinin genç nesillere Akdeniz diyetinin tanıtılması, gençler arasında sağlıklı beslenme ve spor farkındalığının oluşturulması ve yaygınlaştırılması olduğunu dile getirerek Projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen herkesi kutladı. Avanoğlu, yürütülen faaliyetlerin proje ortakları arasında dostluk ve kardeşliğin gelişmesine katkıda bulunması temennisinde bulundu. Yunanistan'a giden AKED ekibi Selanik'teki Atatürk Evi Müzesini de ziyaret etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme