Altyapı Yatırım Projeleri hak sahipleri belirlendi

2022-2023 başvuru dönemi Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Projelerinden, Bakanlıkça uygun görülen projeler hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandılar.

Altyapı Yatırım Projeleri hak sahipleri belirlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede; “İlan askı ve hibe sözleşme işlemleri Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ'in 21-22’nci maddesi gereğince ve güncel uygulama rehberinde belirtilen hükümlere göre yapılmaktadır. İl Müdürlükleri Genel Müdürlük tarafından kendilerine iletilen sonuçları, resmi internet sitesinde 5 (beş) iş günü içerisinde yayımlanması suretiyle tebliğ eder. Listeler 5 (beş) iş günü süreyle ilanda kalacak (2 Haziran-8 Haziran 2023 tarihleri arası) ve Başvuru sahiplerine ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacaktır. Başvuru sahipleri tebliğ gereğince; A iş planı için kendilerine yapılan bildirimi takip eden onbeş (15) iş günü; içerisinde  (9 Haziran-29 Haziran 2023 tarihleri arası),  B iş planı için ise kendilerine yapılan bildirimi takip eden yirmi (20) iş günü içerisinde (2 Haziran-6 Temmuz 2023 tarihleri arası) İl Müdürlüklerine hibe sözleşmesi eki dokümanları ile projeye esas evrakı teslim etmek zorundadır. Süresi içerisinde il müdürlüğü ile hibe sözleşmesi imzalamayan başvuru sahiplerinin proje başvuruları ve bunlara ilişkin değerlendirme sonuçları iptal edilir. A iş planı kapsamında bu Tebliğe ve başvuru evrakına göre uygunluğu tespit edilen yatırımcılar ile hibe sözleşmesi imzalanır. A iş planı kapsamındaki yatırımlar için teminat alınmaz. B iş planı kapsamında ise hibe sözleşmesi yapılmadan önce İl Proje Yürütme Birimince proje sahasında, yer tespiti ve teslim tutanağı düzenlenerek yatırımcılar hibe sözleşmesi imzalamaya davet edilir. İl müdürlüğü tarafından teyidi alınan teminat mektubu muhafaza edilmek üzere defterdarlık muhasebe müdürlüğüne teslim edilir. B iş planı kapsamındaki yatırımlar için ise yatırımcı, hibeye esas proje tutarının yüzde 3'ü tutarında süresiz limit dâhilinde banka teminat mektubunu hibe sözleşmesi imzalama aşamasında il müdürlüğüne verir” denildi.

A iş Planı listesi ile B İş Planı listesine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan duyurular bölümünden ulaşabilirsiniz.

Bakmadan Geçme