Arapça Bilgi Ve Etkinlik Yarışması Yapıldı

Dini Öğretim Genel Müdürlüğü- İmam Hatip Okulları 12'nci Arapça Bilgi ve Etkinlik İl Finali Yarışması Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Mahmut Celalettin Ökten Konferans Salonu'nda yapıldı

Arapça Bilgi Ve Etkinlik Yarışması Yapıldı

Dini Öğretim Genel Müdürlüğü- İmam Hatip Okulları 12'nci Arapça Bilgi ve Etkinlik İl Finali Yarışması Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Mahmut Celalettin Ökten Konferans Salonu'nda yapıldı. Düzenlenen yarışmada okullar arasında büyük heyecan ve duygu dolu anlar yaşandı.

Etkinlik programına AK Parti Milletvekili Halil Uluay, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mesut Şeker, Okul Müdür ve Öğretmenleri, Öğrenciler ve bazı STK Başkan ve Yöneticileri katıldı. Programda İmam Hatip Okulları 12'nci Arapça Bilgi ve Etkinlik İl Finali Yarışması Arapça Bilgi Yarışması, Arapça Hikaye Canlandırma, Arapça Şiir Okuma Yarışması ve Arapça Şarkı Yarışması olmak üzere dört kategoride yapıldı.

İmam Hatip Okulları 12'nci Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasının Jüri Üye Heyeti Başkanı Kastamonu Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Amr Mukhtar Marsi Ahmet, Kastamonu Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Günaydın, Kastamonu Dini İhtisas Merkezi'nden Eğitim Görevlisi İbrahim Demirel, Kastamonu Müftülüğünden Aile ve Dini Rehberlik Büroları (ADRB) Vaizi İsa Karadere ve yine Kastamonu Müftülüğünden Aile ve Dini Rehberlik Büroları (ADRB) Vaizi Murat Ceylan yaptı.

Sunucu Mustafa Özkan, 'İlk olarak Arapça bilgi yarışmasıyla başlayacağız. Bugün burada dört farklı branşla yarışma gerçekleşecek. Tüm öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyoruz, takdir ediyoruz, başarılar diliyoruz' dedi.

Sunuculuğunu Mustafa Özkan'ın yaptığı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Serhat Ergülenoğlu'nun Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mesut Şeker konuşma yaptı. Mesut Şeker; 'Bu tür etkinlikler din ile yeterliliklerini biraz daha üst seviyeye çıkarmak için bir farkındalık oluşturuyor. Kuran-ı Kerim'de Hucurat Suresi'nde Allah-u Teala diyor ki, biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık, birbirinizle tanışıp kaynaşasınız diye. Şu anda devletler, milletler arasında en büyük iletişim dil. Dil olmasa birbirimizi anlama şansımız yok. Bu anlamda gerçekten dil öğrenmek, hele günümüzde daha da önem arzu ediyor. Tabi ayetin devamında da bize bir uyarı geliyor. Ne diyor bize? Bu toplulukların, bu kabilelerin birbirinin üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak tatvadadır diyor. Peki, Arapçanın burada önemi ne? Arapça bize dinimizi, mensup olduğumuz İslam dinini daha iyi anlamamıza vesile olacak bir dil. Niye? Çünkü dinin dili Arapça. Bunu öğrenmediğimiz müddetçe yapabileceğimiz ritüellerin, dini ibadetleri yerine getirmemizde zorlanıyoruz. Biraz önce öğrencimiz bizim Kur'an-ı Kerim okudu. Belki de onun ne demeye çalıştığını çoğumuz anlayamadık. Ama dil öğrendiğimiz zaman, özellikle Arapçayı öğrendiğimiz zaman bu bizim için daha da kolay, anlaşılabilir hale gelecek. İslam'ı kulaktan duymak. İşte anadan babadan öğrenme yerine kaynaktan öğrenme, Kur'an'dan, hadisten öğrenmeyi daha da üst seviyeye çıkarabileceğiz. Bu anlamda bu yarışmalar farkındalık oluşturması açısından önem arzu ediyor. Tabi katılan tüm öğrencilerimiz burada bize göre değerli, bize göre birinci, çünkü bu dili öğrenme, bu ilimi öğrenme adına bir adım atmışlar. Bundan sonraki yaşamlarında da ilerletmelerini, daha üst seviyeye çıkmaları noktasında gayret göstermelerini temenni ediyoruz' dedi.
Program sonunda katılımcı protokol tarafından dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve katılım belgeleri verildi.


Bakmadan Geçme