'Bu kış ilimiz turizm anlamında farklı bir kulvara girecek'
İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ TAHİR ZAFER KARAHASAN İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği sosyal tesislerinde bayram tatilinin sonrasındaki ilk iş gününde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Ana Bina sosyal tesislerinde yapılan bayramlaşma törenine İGM Başkanı Güray Parçal, Genel Sekreter T. Zafer Karahasan, Genel Sekreter Yardımcısı Nida Sinsi, kısım müdürleri, Yol-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Sadık...
İL ÖZELİDARESİ GENEL SEKRETERİ TAHİR ZAFER KARAHASAN;
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği sosyal tesislerinde bayramtatilinin sonrasındaki ilk iş gününde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı.
Ana Bina sosyal tesislerinde yapılan bayramlaşma törenine İGMBaşkanı Güray Parçal, Genel Sekreter T. Zafer Karahasan, Genel SekreterYardımcısı Nida Sinsi, kısım müdürleri, Yol-İş Sendikası 2 No'lu Şube BaşkanıSadık Düzgün ve personel katıldı.
'TOPLU İŞ SÖZLEŞMEMİZHAYIRLI OLSUN'
Bayramlaşma öncesinde söz alan Yol İş Sendikası 2 No'lu ŞubeBaşkanı Sadık Düzgün; 'Bayramlar ailemizin olduğu kadar işyerimizin de ne kadarbirlik beraberlik ve bütünlük içinde olduğumuzu gösteren özel günlerdir. Buvesileyle büyük ailemizin, tüm personelin bayramını kutluyorum. Bilindiği gibikamu işçilerinin 2019-2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Hepimize hayırlı olsundiyorum. Geçmiş Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarken, Bu bayramdabizimle bir arada olan Meclis başkanımıza da hoş geldiniz diyorum Kendisiniaramızda görmekten büyük mutluluk duyduk. Bu bayrama erişemeyen tümçalışanlarımıza da Allahtan rahmet dilerim. Sağlık mutluluk ve huzurla dahanice bayramlarda bir arada olmayı diliyorum' dedi.
'HEPİMİZAYNI GEMİNİN İÇİNDEYİZ'
Yol İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Sadık Düzgün'den sonrasöz alan İGM Başkanı Güray Parçal; 'İl Özel İdaresi olarak hepimiz bu hizmetgemisinin içindeyiz. Bu hizmet gemisini hep birlikte yürüteceğiz. Özel İdarebilindiği gibi ilimizde yapılan her türlü hizmet ve faaliyette harcı, emeğiolan kurumumuzdur. Bizler de tüm İGM üyeleri, bütün partiler olarak hem hizmet hem de Özel İdarenin standartlarınınarttırılması için elimizden geleni yapacağız. Bu sadece hizmet anlamında değilçalışma ortamı makine ekipman ve tüm alanlarda standartların arttırılması içinönümüzdeki 4 yıl boyunca elimizden geleni yapacağız' ifadelerini kullandı.
'10'UNCUSENEDE 20'NCİ BAYRAMDA BİRLİKTEYİZ'
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T. Zafer Karahasan ise; 'SayınMeclis Başkanım, değerli Sendika Başkanım, mesai arkadaşlarım ve tümkatılımcıların geçmiş Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bu bayramın anlamı çokbüyük ve geniştir, Kurban demek, İbrahim'ce bir sadakat, İsmail'ce birteslimiyet demektir. Ve sadece Allaha yakınlaşmak amacıyla yapılır. 10'uncusene 20'nci bayramda birlikteyiz. Bunun için Allaha şükrediyoruz. Geriye dönüpbaktığımızda bu kurum olarak hep birlikte çok büyük hizmetleri yaptığımızıgörmek bizlere mutluluk ve gurur veriyor. Tüm ilimizin lokomotif kuruluşu,paydaş kuruluşların yatırımlarını yapan, kırsal kesimdeki tüm alt yapıçalışmalarını, kar mücadelesini ve bu arada 'bütçesi, tarifi ve sahibi olmayan'tüm, işlerini de yapan tek kuruluşumuzdur. Onun için çok güçlü, dinamik veetkili olmalıyız. Kurumumuzu güçlü, etkili ve dinamik kurumsal bir yapıyakavuşturmak adına çok önemli çalışmalar yapılmıştır. Kurum olarak üç sacayağıüzerinde olduğumuzu söyleyebilirim. Bu üç sacayağı Kurumumuz, Valilik, İGM'dir.Özellikle son dönemde Valilik olarak kurumumuza çok büyük destek ve himayeleriiçin Sayın valimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kurumun himaye edilmeye,desteğe ve yeri geldiğinde de korunmaya ihtiyacı vardır. Eğer bu kurumla oynamaya,bu kurumla didişmeye, bu kurumun önüne takoz koymaya kalkarsanız aslındaKastamonu'ya yapmış olduğunuz en büyük kötülük olur. Kişiler bırakıp giderancak 2005 yılından bu yana özellikle de son yıllarda kurumsal olarakkazanımların çoğunu kısa zamanda yitirmiş olursunuz. Valimize, MeclisBaşkanımıza ve Sendikamıza bu konularda kurumumuza vermiş oldukları destekleriiçin teşekkür ediyoruz. Bu arada 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesiimzalandı. Yol-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri hemşerimiz MehmetYolasığmazoğlu, Yol-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Sadık Düzgün'ün şahsındatüm kamu işçilerimize hayırlı olsun diyorum' diye konuştu.
'105 HEKTARALAN İL ÖZEL İDARESİ'NİN TAPULU ALANI OLARAK TESCİL EDİLMİŞTİR'
Yapılan çalışmalara değinen Karahasan; 'Değerli mesai arkadaşlarımız, Biz büyük bir kurumuz, bilindiği gibi tarihte eyalet merkezi olan geçmişinde çok büyük tarihi ağırlığı olan memleketimizin diğer illerle kıyas edilmeyecek büyük potansiyelleri vardır. İl Özel idaresi olarak Havalimanı, BSK yollar, Kış Turizmi başta olmak üzere tüm önemli yatırımlarıyla ilimizin geçmişinde olduğu gibi geleceğinde de bölgesinin merkezi olma yolunda, km taşları, dönüm noktaları olan büyük yatırımlara hep birlikte imza attık, bu gurur hepimizindir. Bugün Türkiye'de tek Havalimanı yapan kurum, 136 km BSK ve Beton Yol ile 51 İl Özel İdaresi arasında Türkiye 1'inci olan kurum, kırsal kesimde çöp toplama konusunda öncü kurumlardan biri, doğal afet yaşayan Düzce ilimize teknik yardım yapan bu kurumdur. KUZKA'dan toplamda 2019 yılı Hibe Projesi kapsamında Çankırı Sinop ve ilimizden 15 proje kabul edildi. Bunların 8 tanesi Kastamonu'ya aitti. Ve bunların 4 tanesi İl Özel İdaresi'ne aittir. Son olarak büyük projemiz Ilgaz Yurdun Tepe çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir. Bu kış inşallah ilimiz turizm anlamında farklı bir kulvara girecektir. Bu kış inşallah ilimiz turizm anlamında farklı bir kulvara girecektir. Bir sonraki büyük projemiz de eski botanik parkı yeni adıyla 'Açık Hava Müzesi ve Yaban hayatı Parkı' yapacağız. Bu park için alt yapı ve proje çalışmalarına başlanacak olup ilk etapta Saat Kulesi'nin üstünden başlayan, Şehitler Anıtı'na kadar olan 105 hektar alan İl Özel İdaresi'nin tapulu alanı olarak tescil edilmiştir. Bu yapılacak Kastamonu kültürünü yansıtacak içinde oteli, bisiklet yolları, yaban hayat gözlem kuleleri olacak olan Açıkhava müzesiyle birlikte şehrin kimliğini farklı bir boyuta taşıyacak, doğa turizminin bu şehirde olduğunu vurgulayacak bir çalışma olacaktır. Bu vesileyle tekrardan tüm mesai arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın kurban bayramını kutluyor nicelerine sağlık ve huzur ve mutlulukla girmesini diliyorum. Devletimiz büyüktür ne kadar birlik beraberlik ve dirlik içinde olursak hem ülkemize hem Kastamonu'muza o kadar hizmet etmiş oluruz' ifadelerini kullandı. Konuşmalardan sonra tüm kurum bayramlaşarak görev yerlerine döndü.