Çatalzeytin MYO'da Yunus Emre'yi Anlattılar
Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin Meslek Yüksekokulu Sağlık Kültür ve Edebiyat Topluluğu tarafından Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) İle 'Her Genç Bir Yunus Emre' isimli söyleşi düzenlendi.
Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin Meslek Yüksekokulu Sağlık Kültür ve Edebiyat Topluluğu tarafından Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) İle 'Her Genç Bir Yunus Emre' isimli söyleşi düzenlendi.
İki oturum şeklinde süren etkinliğe Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Tatcı katıldı. Söyleşide topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Oğuzhan Harmandaoğlu yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek; ÜNİDES projesi kapsamında Dr. Mustafa Tatcı'nın kaleme aldığı 'Aşk Dilimiz Yunus Emre' isimli kitabından 150 adet öğrencilere ücretsiz dağıttıklarını ve bu vesile ile ÜNİDES projelerine verdiği desteklerden dolayı Gençlik Spor Bakanlığına teşekkür etti. Dr. Mustafa Tatcı'nın yayınladığı 'Divanlar ile Günümüzde Nefessiz Kalan Gönüllere' Yunus Emre'nin ifadeleriyle 'Baba Tapduk manasanı saçarak' nefes aldırdığını dile getirdi.
İki oturum şeklinde süren söyleşide ilk gün Dr. Mustafa Tatcı Yunus Emre'nin hayatından ve izinden gidenleri anlattı. Dr. Tatcı; kendisinin Türkiye de en çok Divan yayınlayanlardan biri olduğunu, 3 bine yakın Yunus'un yolunda gidenlerin olduğunu, kendisinin 100 kadarıyla ilgilenebildiğini mutlaka onlarında incelenmesi ve divanlarının yayınlanması gerektiğini ifade etti. Dr. Tatcı, ikinci gün Yunus Emre'nin bir şiirinin açıklamasını yaparak öğrencilerin sorularını cevapladı. Her iki oturuma olan yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek oturumların ardından okurların kitaplarını imzaladı.