CHP'den 'Millet Buluşuyor' yürüyüşü

Kastamonu'da Cumhuriyet Halk Partisi, 14 Mayıs seçimlerinden bir gün önce 'Millet Buluşuyor' yürüyüşünü gerçekleştirdi.

TAKİP ET

Kastamonu'da Cumhuriyet Halk Partisi, 14 Mayıs seçimlerinden bir gün önce "Millet Buluşuyor" yürüyüşünü gerçekleştirdi. Kışla Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştiren yürüyüş sonunda milletvekili adayları seçmenlerine seslendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara seslenen CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin; “Kastamonu'nun dört bir yanına haber salın. ‘CHP çirkinlikle değil, güzellikle yönetmeye geliyor' deyin. ‘Kemal Kılıçdaroğlu iyilikle yönetmeye geliyor' deyin. ‘Kemal Kılıçdaroğlu yalanla değil, gerçekle yönetmeye geliyor' deyin. 2 gecedir Kastamonu'da kaldırımlarda bölücü içerikli broşürler yaptılar. Biz sevgiyle yönetmeye, barışla yönetmeye geliyoruz. Yuh yok. Sevgiyle kucaklamaya geliyoruz. Kastamonu'nun 4 bir yanında Öcalan'ın resimlerinin yanına Kılıçdaroğlu'nun resimlerini koydular. Bu sevgi kuşağına engel olabildiler mi? Bu milletin bir araya gelmesine engel olabildiler mi? Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını istemeyen 5 odak var. 1'inci Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla cezaevlerinden salınan mafyalar Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorlar. 2'ncisi bu ülkeyi korkutmaya çalışan SADAT'çılar, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorlar. Korkmuyoruz, korkmuyoruz, korkmuyoruz. Bu ülkede gözünü bu ülkenin geleceğini kapatmış, sadece kendi liderlerinin dediğini duyan militanlar Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını istemiyor. 5'li çeteler, kim bu ülkenin arsasına çöküyorsa, kim bu ülkenin yeraltı, yer üstü kaynaklarına çökmüşse işte onlar Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını istemiyor. Gaffar Okan'ın katilleri, domuz bağcılar Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını istemiyor. Kampanya boyunca bizim için teröristle yan yana diyenler, aslında o 5'li yapının sözcüleridir. Biz sevginin sözcüleridir. İktidar bu toplumu hep kutuplaştırmaya çalıştı. Sabah çocuğunu okula gönderirken, beslenme çatasına ne koyacağını düşünen anneler, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını istiyor. Torununa düğününde bir altın takabilir miyim diye düşünen emekliler Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını istiyor. Akşam uzun çalışma saatlerinin sonunda çocuğunun karşısına çıkan işçi babalar, anneler; Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını istiyor. Sandıklara hep birlikte sahip çıkacağız. Bir an bile o sandıkların başından ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı.

“BU HARAMİ DÜZENE SANDIKTA SON VERECEĞİZ”

CHP 3'üncü Sıra Milletvekili Adayı Ziver Kaplan ise; “Siyasetin kirli ve nefret dilini son yıllarda iktidar tarafından, özellikle bu seçimlerde meydanlarda sık sık duyar olduk. Ötekileştiren, kutuplaştıran, ayrıştıran bu çirkin söylemler aynı çatı altında yaşayanları, aynı iş yerinde çalışanları birbirine düşman etti. Barıştan, sevgiden, hoşgörüden yana daha yaşanır, daha adil bir Türkiye istiyoruz. Maalesef bunlar asılsız iftiralarla, ekonomik sıkıntıları, mutfağımızdaki yangının, halkın nasıl fakirleştiğinin, ülkemizin nasıl yağmalandığını bilinmesini istemiyorlar. Kendi aileleri ve yandaşları lüks ve şatafat içerisinde yaşarken, halkımız gün geçtikçe fakirleşiyor. Kendi çocukları yurtdışında özel üniversitelere sınavsız girip, lüks arabalarla gezerken, bin bir zorlukla okuttuğumuz çocuklarımızı mülakatlarda eleyerek, geleceklerini karartıyorlar. Tüm haksızlıklara, adam kayırmalara, bu harami düzene sandıkta son vereceğiz. Halkın umutlarını, ekmeğini nasıl çaldıklarını, gençlerin hayallerini nasıl çaldıklarını unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

“BİZİM MİLLETİMİZE SÖZÜMÜZ VAR”

Vatandaşları selamlayarak sözlerine başlayan CHP 2'nci Sıra Milletvekili Adayı Kadir Yalçın; “Bizim milletimize sözümüz var. 14 Mayıs'tan sonra adaleti getireceğiz. Kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü getireceğiz. Kötülüğü göndermek için iyilerin bir arada olması lazım. Bir araya gelelim, iyiliği kazandıralım. 14 Mayıs'tan sonra Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'nda uyanıp, baharları getireceğiz” dedi.

“KARDEŞLERİMİZİN HAKKINI ALACAĞIZ”

CHP 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Hasan Baltacı da; “Umutla beklediğimiz heyecanla beklediğimiz dişimizle tırnağımızla mücadele ettiğimiz o zaman geldi. Yarın sandığa gideceğiz, bir oy kullanacağız. O bir oyla bugüne kadar, bizden öncekiler de dahil olmak üzere biriktirdiğimiz ve bizden alınan ne varsa geri alacağız. Bir oyla Cumhuriyeti geri alacağız. Bir oyla egemenliği saraydan alıp yeniden halka teslim edeceğiz. Bunu, birlikte, inadına yapacağız. Londralı tefecilere oy yok, pudra şekercilere oy yok, AKP plakalı araçlarıyla yol kesenlere oy yok, bu milletin alın terini Singapur'da kumar masalarına pul edenlere oy yok. Beşli çetelere oy yok. Kardeşlerimizin hakkını alacağız. Bizim saflarımız belli. Biz patatesli soğanla karnımız doyurmaya çalışan bu halkın yanındayız. Biz manda yoğurduna, Medine hurmasına doğrayanların yanında değiliz. Biz üç oy için, iki gün daha iktidarda kalmak için çocukları şatafatlı hayatlar yaşasın diye bu ülkeyi terörist diye bölmeye çalışanların yanında değiliz. Biz bu ülkeyi bölmek isteyenlerin yanında değiliz. Bu ülkeye birleştirilecek olanların yanındayız. Biz bu ülkeyi birleştireceğiz ve bu ülkeyi iyilikle, güzellikle, adaletle yöneteceğiz. Bunu nasıl yapacağız? Kemal Kılıçdaroğlu'nu Çankaya keşfine, cumhurbaşkanı olarak göndererek yapacağız. Bu ülkede her sabah kalktığınızda kendisi gibi düşünmeyenlere, her akşam kendisi gibi yaşamayanlara hakaret eden bir cumhurbaşkanı görmeyeceksiniz. 85 milyonun kucaklayan bir cumhurbaşkanımız olacak ve yeniden özlediğimiz şeyi gerçekleştireceğiz, yeniden komşu olacağız, yeniden arkadaş olacağız, yeniden yoldaş olacağız. Yeniden bir millet olacağız ve yeniden biz olacağız, yeniden Kastamonu olacağız. Kastamonu olmaya, Türkiye olmaya hazır mıyız? Adaleti yeniden inşa edeceğiz” dedi.

“BU ÜLKE GEMİSİNİ GEZDİRENLERİN ÜLKESİ DEĞİLDİR”

Açıklamalarına devam eden Baltacı; “Yok öyle, 'AKP'de ilçe başkanı yapın, beni savcı yapın' devri bitti. Öyle bir şey yok. Ben 'AKP'de il başkanlığında beni hakim yapın' devri bitti. Bu ülkenin bu ülkenin hakim savcıları yandaşlardan alınmayacak. Vatandaşın ve halkın çocuğu olacak, Yarın bir tercih yapacağız, Devleti geri alacağız. Bu devlet yeniden halkın devleti olacak. Bu devlet yeniden altın devlet olacak bu devlet yandaşa hizmet etmeyecek. Bu devlet mafyaya hizmet etmeyecek. Bu devlet katillere hizmet etmeyecek. Bu devlet hakkıyla layıkıyla milletine hizmet edecek Kaymakam olup gelip AKP ilçe başkanlığı olmayacak. Öyle vali olup gelip AKP'nin il başkanlığını yapamayacak hiç kimse. Yeniden devlet, halkın devlet olacak. Mustafa Kemal'in kurduğu devlet olacak. Bizlere hizmet edecek bu devlet. Bu ülke yeniden tam bağımsız Türkçü olacak. Bu ülke yeniden tam bağımsız Türkiye olacak. Tam bağımsız Türkiye için atılan adımlar vardı ya. Bankalarımız bizimdi. Ziraat Bankası yeniden bizim olacak Halk Bankası yeniden bizim olacak. PTT'si yeniden bizim olacak. Telekom'u yeniden bizim olacak. Bu ülkenin yolları, bu ülkenin köprüleri, bu ülkenin havaalanları, Bu ülkenin hastaneleri yeniden altın olacak. Yeniden tam bağımsız Türkiye olacağız. Bu ülke bu topraklar bizim vatanımız, bizim yurdumuz, bizim yuvamız, bizim evimiz. Bu ülke hiç kimsenin şirketi değildir bu ülkenin yurttaşları, hiç kimsenin şirketini, çalışanları değildir. Bu ülkenin yurttaşları hiç kimsenin şirketinin müşterileri değildir. Bu ülke size söz veriyoruz. Bu ülke adama olanların ülkesi değildir. Bu ülke yolunu bulanların ülkesi değildir. Bu ülke gemisini gezdirenlerin ülkesi değildir” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN İRADESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Hasan Baltacı son olarak; “14'den sonra bu ülke yeniden 85 milyonun ülkesi olacak. Size söz veriyorum. Şimdi, buradan ayrıldıktan sonra arkadaşlar sesimizi ulaştıramadığımız bir yer varsa ulaştıracaksınız. Buradan gittikten sonra aramamız gereken kim varsa arayacağız, soracağız. Milletin iradesine sahip çıkacağız. Sarayda halkın olacak arkadaşlar. Biz hala milletin iradesine inanıyoruz. Biz seçime inanıyoruz Biz demokrasiye inanıyoruz ve yarın bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bir iktidar kuracağız. Bin yüz yılı inşa edeceğiz. Cumhuriyetin yüzyılını, ikinci yüzyılını iyilik üzerine, güzellik üzerine, adalet üzerine inşa edeceğiz bir şeyi yapacağız. Bu ülkede kadınların ve çocukların özgür ve güvende yaşadığı bir ülkeyi inşa edeceğiz bu topraklara. Bir şeyi yapacağız Bir şey, emeğin ucuz, ekmeğin pahalı olduğu bir düzene son vereceğiz. Emeğin değerli, ekmeğin eşit bölüşüldüğü bir ülkede illaki yaşayacağız. Ve bunu yarın yapacağız. Bir iktidar kuracağız. Kuracağımız iktidarı yalan üzerine, iftira üzerine, yolsuzluk üzerine, baskı üzerine kurmayacağız. Biz iktidarımızı yürekler üzerine kuracağız. Gönüllerin üzerine kuracağız. Ve bu ülke hak ettiğini alacak. Kastamonu hak ettiğini alacak. Arkadaşlar hepimiz hakkettiğimizi alacağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme