Fenerbahçe Başkanını Seçiyor

Fenerbahçe Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda oy verme işlemi sürüyor. Genel kurulda, Aziz Yıldırım ile Hakan Safi başkanlık için yarışıyor.

Chobani Stadı'nın yanında yer alan eski Kenan Evren Lisesi'nin arsasında gerçekleştirilen seçimde, 44 bin 741 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

Sarı-lacivertli kulübün yeni başkanı ile yönetim kurulunu belirleyecek genel kurulda üyeler, toplam 45 sandıkta oylarını verecek.

Genel kurul üyeleri başkan adaylarından Aziz Yıldırım için sarı, Hakan Safi için ise beyaz renkte basılan oy pusulalarını kullanacak.

Oy verme işlemi, saat 17.00'de son bulacak.

Kongrenin Fenerbahçe'nin şanına ve şöhretine yakışır bir şekilde geçtiğini belirten Özgür Peker, 'Bu demokrasi şölenine eşlik eden büyük taraftarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Kongre üyelerimize de teşekkür ediyorum. Bahanelerin değil çözümlerin gündeme geldiği, tartışmaların bittiği seçim atmosferiyle karşı karşıya kaldık. Projelerimizi ve düşüncelerimizi paylaştık. İnşallah bugün de kazanan Fenerbahçe olacak.' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin geçmişte yapılan hataları tartışarak zaman kaybetmemesi gerektiğini vurgulayan Peker, 'Fenerbahçe'nin kaybettiği zamanı telafi etmeye ihtiyacı var. Bu anlayışla yola çıkacağız. Başkanımızla ve taraftarımızla birlik ve beraberliği sağlayarak özlenen şampiyonluğu getireceğiz. Fenerbahçe, büyük bir camiadır. Kendi içindeki sorunları çözecek iradeyi ortaya koyacak yönetim seçilecektir. Aziz Yıldırım, vizyonuyla, tecrübesiyle ve liderliğiyle bize başkanlık edecek. Biz de onun liderliğinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 12 yıldır hasret kaldığımız bir şampiyonluğumuz var. Çocuklarımıza hesap vermekte artık zorlanıyoruz. Bu sene bu camiaya şampiyonluğu kazandırmamız gerekiyor. Fenerbahçe'yi başkanımızın liderliğinde toparlayacağımıza ve şampiyon olacağımıza inanıyoruz' diye konuştu.

Teknik direktör ve transfer çalışmalarıyla ilgili de konuşan Özgür Peker, 'En büyük transfer Aziz Yıldırım'ın kendisidir. Yerli ve yabancı görüştüğümüz hocalarımız mevcut. 20 Haziran'a kadar teknik direktör sorununu çözeceğiz. 2 futbolcu ile anlaştık. Mazbatayı alır almaz açıklayacağız. Hocamızla ilgili 4 aday arasında oylama yapacağız. Ortak fikrimiz neyse onunla anlaşacağız' şeklinde görüş belirtti.

Sarı-lacivertli kulübün son yıllarda olağanüstü seçimli genel kurullar nedeniyle yorgunluk ve umutsuzluk içinde olduğunu anlatan Taha Doğan, 'Bir taraftan da Hakan Safi'nin enerjisini gören üyelerimizde çok ciddi pozitif dönüşler var. İnşallah kazanan Fenerbahçe olsun. Umuyoruz ki Hakan başkanı tercih ederler. Fenerbahçe'yi 12 yıldır beklediğimiz şampiyonluğa ulaştırırız. Dileğimiz bu. Umarım Fenerbahçe kazanır' ifadelerini kullandı.

Genel kurul üyelerine 'dokunan' bir liste oluşturduklarını aktaran Doğan, 'Başkanımız, 'Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır' diyor. Geçmişte de gönüllü fedakarlıklar yaptı. Transfer de önemliydi çünkü başkanımız şampiyon olmak istiyor. Kaybedecek bir günümüz yok. Göreve geldiğimiz andan itibaren transferlerimizi de en doğru zamanda gerçekleştireceğiz. İkincilik, Fenerbahçe'nin kaderi değil. Bunu değiştireceğine inandığımız için Hakan başkanla beraberiz. Katılımın daha fazla olduğu gösteriliyor. Bunu devam ettirelim. Genel kurul üyelerimiz görevlerini yerine getirip oylarını kullansınlar. Bizi tercih ederlerse mutlu oluruz ve mayısta birlikte şampiyonluk kutlarız' değerlendirmesinde bulundu.

Ali Koç: 'Fenerbahçe'nin Yeni Lideri Kim Olacaksa Onun Etrafında Camianın Birleşmesini Temenni Ediyorum'

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli camianın seçilecek yeni başkanın liderliğinde birleşmesi gerektiğini söyledi.

Koç, Chobani Stadı'nın yanında yer alan eski Kenan Evren Lisesi'nin arsasında düzenlenen olağanüstü seçimli genel kurulda oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Seçimin hayırlı olması dileğinde bulunan Ali Koç, 'Fenerbahçe'de derin bir demokrasi kültürü anlayışı var. Onlardan birini daha yaşıyoruz. Kim kazanırsa kazansın inşallah Fenerbahçe kazanır. Artık 2 adayın da bahsettiği birlik ve beraberliğin sözde kalmamasını, Fenerbahçe'nin yeni lideri kim olacaksa onun etrafında camianın birleşmesini temenni ediyorum. Bizler kendi içimizde kavga ederken atı alan Üsküdar'ı geçmiş vaziyette. Fenerbahçe yıllardır ciddi bir haksızlığa maruz kalmış bir camia. Bu birlik ve beraberliğin oluşmasının tam zamanı. Hakan Safi'ye ve Aziz Yıldırım'a başarılar diliyorum.' diye konuştu.

Seçim sürecine dahil olmadığını aktaran Koç, 'Son bir sene içinde duruşumu gördünüz. Bana soran herkese 'Sandığa gidin, kime oy verecekseniz verin' dedim. Ne kadar çok katılım olursa seçilenlerin iktidarı da o kadar muktedir olur' ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım'ın Listesinde Yer Alan Yusuf Buğra Tanık: 'Yola Birlik Ve Beraberlik Adı Altında Çıktık'

Fenerbahçe Kulübü başkan adaylarından Aziz Yıldırım'ın listesinde yer alan Yusuf Buğra Tanık, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Tanık, Chobani Stadı'nın yanında yer alan eski Kenan Evren Lisesi'nin arsasında düzenlenen olağanüstü seçimli genel kurulda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Genel kurul üyelerinin kendilerine güvendiğini belirten Yusuf Buğra Tanık, 'Yola birlik ve beraberlik adı altında çıktık. Seçilirsek bunu devam ettireceğiz. Genel kurul üyelerimizin onlara layık olacağımızdan hiç şüpheleri olmasın. İnşallah şampiyon olacağız. Buna inanıyoruz' ifadelerini kullandı.

Seçildikleri takdirde güçlü bir takım oluşturacaklarını aktaran Tanık, 'Transfer, rakibimiz tarafından kampanya konusu edildi. Biz yıldız oyuncu alırız, en iyi hocayı da alırız. Bunları zaten yapacağız, önce birlik olalım. Ekonomik olarak güçlenelim ve şampiyon olalım. İki forvet ile anlaştık. Biri bitti, diğeri de bitmek üzere. Taraftarımızın gönlü rahat olsun. Hırslı ve duruş gösteren oyuncuları almamız lazım. Bize ruh lazım. Bunu istiyoruz. Önce ekonomiyi düzeltip şampiyon yapma günü. Herkesi sandığa davet ediyoruz.' şeklinde konuştu.

Yönetim kurulu listesinde yer alan bir diğer isim Mehmet Aydın ise kongrede seçileceklerine inandıklarını belirterek 'Aziz başkanla gittiğimiz yerlerde ciddi bir tevüccühle karşılaştık. İnşallah güzel bir netice alacağız. Fenerbahçe için hayırlı bir yıl diliyoruz. İnşallah bu sezonun sonunda şampiyonuz' dedi.

Aziz Yıldırım'ın Futbol AŞ yönetim kurulu listesinde bulunan Feridun Geçgel ise Fenerbahçe ruhunu yeniden getirmek istediklerini kaydetti.

Kötü gidişata son vermek için Aziz Yıldırım'ın aday olduğunu ifade eden Geçgel, 'Aziz başkan, Fenerbahçe'nin birleştirici unsuru. Hakan Bey'in de Aziz başkanın yanında bulunmasını isterdim. Kazanan Fenerbahçe olacak. Aziz başkan bir senelik geliyor. İkinci seneyi düşünmüyor. Futbolu bilen bir liderimiz. Şampiyon olan Galatasaray ama konuşulan Fenerbahçe. Bu, Fenerbahçe'nin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Fenerbahçe ruhunu getirmemiz lazım. Bunu yapmazsak başarılı olamayız. Doğru transferler yapmak istiyoruz. İki oyuncuyla anlaştık. Birisi Vedat Muric, diğerini açıklamak istemiyorum. Seçilirsek doğru şeyler yapmak istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Aykut Kocaman: 'Bu Seçimin Fenerbahçe İçin Hayırlı Olmasını Diliyorum'

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu ve eski teknik direktörü Aykut Kocaman, sarı-lacivertli kulüpte son zamanlarda ciddi bir kutuplaşma olduğunu belirterek camiaya birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Kocaman, Chobani Stadı'nın yanındaki eski Kenan Evren Lisesi'nin arsasında düzenlenen olağanüstü seçimli genel kurulda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan adayları Aziz Yıldırım ile Hakan Safi'nin vaatlerine vurgu yapan Aykut Kocaman, 'Bu seçimin Fenerbahçe için hayırlı olmasını diliyorum. İyi sonuçlara doğru ön hazırlık olmasını diliyorum. Umarım güzel bir seçim olur. Esas olan, üst kimlik Fenerbahçe. Son zamanlarda çok ciddi kutuplaşma oldu. Ancak şurası bittiği andan itibaren herkes aynı renkler için mücadele etmeye devam ediyor. Bunu unutmazsak en doğru seçim davranışı olur' ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım'ın başkanlığa seçilmesi halinde teknik direktörlüğe getirileceğine ilişkin iddialarla ilgili de konuşan Kocaman, şu görüşleri paylaştı: 'Bu bir başkanlık seçimi. Başkanlar ve yönetimler kulüplerde en önemli organlardır. Biz genelde oyuncular ve teknik direktörler üzerinden yapıyoruz yorumları, başarı ve başarısızlıkları. Yönetimlerin aldığı kararlar, teknik adamlar ve oyuncuların önlerini açıyor, verimliliklerini artırıyor. Her transfer döneminde yeni oyunculardan bahsediliyor. Her sene yeni oyuncular geliyor. Verimsizlik ortamı olduğu sürece, o yeni oyuncular yaklaşık 3-4 ay sonra 'çöp' haline geliyor. Bu verimsizlik ortamını ortadan kaldırmak lazım. Futbolu yönetenlerin verimliliği artıramama problemi oldu. Umarım bu seçim, verimliliği artırmak için Fenerbahçe'de elverişli bir seçim olur. İki başkan adayının da Fenerbahçe için doğru şeyler yapmak için çaba göstereceğine inanıyorum. Bu seçimlerin birbirinden ayrıştırmaya doğru değil, birbiriyle rekabet içinde yarışarak birbirine doğru yakınlaştırmaya aracı olması, kendi mesleğimdeki en büyük dileklerimden bir tanesi. Son 7-8 senedir hiçbir şeyle uğraşmamama rağmen, hiç kimse ile temasım olmamasına rağmen sanki bu ayrışmanın öznelerinden biri haline geldim. Bundan son derece şikayetçiyim. Ne yapıma ne de düşünce yapıma uygun. Sonunda hizmet yarışına dönmesini istediğim bir seçim haline gelir umarım.'

Hakan Safi'nin Yönetim Kurulu Listesinde Yer Alan Aras Bağ: 'Çok Ciddi Bir Olumlu Geri Dönüş Aldık'

Aras Bağ, Chobani Stadı'nın yanında yer alan eski Kenan Evren Lisesi'nin arsasında düzenlenen sarı-lacivertli kulübün olağanüstü seçimli genel kurulunda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bağ, seçimde harika bir katılım olduğunu belirterek, 'Şu an çok mükemmel bir katılım var. Saat 14.30 itibarıyla 18 bin 325 kişi geldi. Bu da bizi mutlu ediyor. O kadar çok yere gitmemizin demek ki artılarını gördük. Dokunduğumuz her yerde şunu gördük. Çok ciddi bir olumlu geri dönüş aldık. 'Keşke biraz daha zamanımız olsaydı.' dedik. Keşke 81 ilimize tekrardan gidip herkese dokunabilseydik. Başkanımız öyle bir insan. Bunun da çok olumlu döndüğünü düşünüyoruz. Zaten inşallah sandıktan çıkan sonuçlarla bunu göstereceğimizi düşünüyoruz. Yorgunuz. Çok yorulduk bu süreçte ama mutluyuz. Fenerbahçe için bir saniyemizi bile boş geçirmedik. İnşallah kazanırsak da bunu tüm camiaya göstereceğiz' ifadelerini kullandı.

Çok genç bir ekip olduklarını aktaran Aras Bağ, '32-38 yaş grubu aralığında yöneticilerimiz var. Bunların hepsi bize enerji, güç, dinamizm katıyor. Gelen insanlarla konuşuyoruz. Özellikle ben gençlere düşüncelerini soruyorum. Onlardan Hakan Safi ile alakalı çok olumlu dönüşler alıyorum. 'Bizler de sizleri temsilen buradayız.' diyorum. Onlara da belki biz bir örnek oluyoruz. Onların da hayali belki Fenerbahçe'nin yönetim kurulu üyesi olmaktır. Seçilirsek bundan sonra Fenerbahçe'de gençlere yönelik daha fazla bir yol açmış oluruz inşallah' diye konuştu.

Transferleri yapacakları zaman limit sorunu yaşamayacaklarını kaydeden Bağ, 'Bu Türkiye'de ilk defa yapılan bir şey değil. Dünya üzerinde bugün Messi'nin, Ronaldo'nun sözleşmeleri bile imaj haklarıyla olabiliyor. Kerem Aktürkoğlu transferi keza öyle. Yani rakip takımlarımızın yaptığı anlaşmalar da ortada. 20 milyon avro üzerinde maaş alan topçularının resmiyette dört milyon avro alıyor olması gibi. Bu sadece bize soruluyor. Bizim bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok, herkese anlattık. Türkiye'de sayılı üç tane finansçısından biri olan Orhan Turan abimize sahibiz. Bunu da inşallah seçilirsek görecekler. Muazzam bir finans bilgisi var. Başkan sistemi ona göre kurdu. Hiçbir problemimiz yok. Herkesin gönlü rahat olsun. Fenerbahçeliler izleyeceği yıldızların keyfini çıkarsın, gerisini düşünmesin' diye konuştu.

Transfer süreci hakkında bilgilendirmede bulunan Bağ, şunları kaydetti: 'Elimizde 38 kişiden oluşan bir futbolcu grubumuz var. Biz bunun üzerine dört tane daha oyuncu transferi yaptık. Bunlar olmazsa olmaz eksik noktalardı. Biz önce doğru tespitleri yaptık. Görev dağılımları daha olmadı. Muhakkak bu süreçte giden oyuncularımız olacak. Gittikçe de onların yerine gelecek takviyeler muhakkak olacaktır. Ben bir Fenerbahçeliyim öncelikle, yönetim kurulu üyesi değilim. Bir Fenerbahçeli olarak ben de herkes gibi heyecanlanıyorum. Şampiyonluğu kaybettik fakat yeni sezonda tekrardan sahaya gidelim, bu takımı izleyelim. Fenerbahçe'nin olması gereken yer budur. Fenerbahçe bu oyuncularla daha iyi bir noktaya gelir diye düşünüyoruz.'

Anadolu Ajansı
AA

Bakmadan Geçme