İl Özel İdaresi'nin kesin hesapları görüşüldü
İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantıları hafta sonunda gerçekleştirilen toplantılar ile son buldu. Toplantıların gündeminde komisyon raporları, teklifler, mütevelli heyetlerine üye seçimleri İl Özel İdaresi'nin 2018 yılı kesin hesaplarının görüşülmesi yer aldı. Toplantıların ilk gündem maddesi olarak, Ağlı ve Devrekani Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetlerine yeni üye seçimi yer aldı. Yapılan görüşmeler neticesinde...
İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantıları hafta sonundagerçekleştirilen toplantılar ile son buldu. Toplantıların gündeminde komisyonraporları, teklifler, mütevelli heyetlerine üye seçimleri İl Özel İdaresi'nin2018 yılı kesin hesaplarının görüşülmesi yer aldı.
Toplantıların ilk gündem maddesi olarak, Ağlı ve DevrekaniSosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetlerine yeni üye seçimi yeraldı. Yapılan görüşmeler neticesinde Ağlı Mütevelli Heyetine Hasan Yılmaz,Devrekani Mütevelli Heyetine Abbas Topçu oy birliği ile seçildi.
Akabinde İl Özel İdaresi Personel Hizmetleri Anonim Şirketiadı altında 50 bin TL sermayeli bir şirket kurulması ve 50 bin TL'nin İl Özelİdaresi bütçesi tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi. Diğer birgündem maddesinde İller Bankası Genel Kurul Toplantısına İl Özel İdaresi'nintemsilen İGM Başkanı Güray Parçal'ın katılması oy birliği ile kabul edildi.Ayrıca İller Bankası'ndan 10 milyon TL borç alınması ve bununla ilgili olarakİl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan'a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
KUZEYKENT'TEKİ2 ARSANIN SATIŞI KABUL EDİLDİ
İl Genel Meclisi'nin Cumartesi günü gerçekleşen oturumununson maddesinde Kuzeykent'te bulunan 2 arsasının satışı hakkında hazırlanan Planve Bütçe Komisyonu'nun raporu görüşüldü. Raporda arsa satışlarının uygun olduğubelirtilirken, arsaların satışı 4 çekimser, 37 kabul oy ile kabul edildi.
İl Genel Meclisi'nin Pazar günü devam eden toplantısında ilkolarak Daday'ın Bezirgan köyü Maden ve Mendi Mahallerinin ihtilaflı su tahsisiyönündeki teklif Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu'na gönderildi.
İL ÖZELİDARESİ'NİN 2018 YILI KESİN HESAPLARI
İl Genel Meclisi'nde son olarak İl Özel İdaresi'nin 2018 yılıkesin hesapları hakkında hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.Raporda; İl Özel İdaresi 2018 Bütçe Gelirleri; Vergi Gelirleri 111 bin 543 lira85 kuruş, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri, 3 milyon 341 bin 191 lira 11 kuruş,Alınan Bağış ve Yardımlar 173 milyon 62 bin 854 lira 82 kuruş, Diğer Gelirler91 milyon 118 bin 10 lira 15 kuruş olmak üzere toplam 267 milyon 633 bin 599lira 93 kuruş olarak bildirildi. İl Özel İdaresi 2018 Bütçe Giderleri; GenelKamu Hizmetleri Giderleri 149 milyon 307 bin 82 lira 9 kuruş, SavunmaHizmetleri Giderleri 2 milyon 181 bin 57 lira 9 kuruş, Kamu Düzeni ve GüvenlikHizmetleri Giderleri 7 milyon 42 bin 365 lira 54 kuruş, Ekonomik İşler veHizmetler Giderleri 1 milyon 277 bin 176 lira 83 kuruş, İskan ve Toplum RefahıHizmetler Giderleri 84 milyon 828 bin 682 lira 57 kuruş, Sağlık Hizmetleri 7milyon 466 bin 535 lira 69 kuruş, Dinlenme, Kültür ve Din Hizmetleri Giderleri676 bin 691 lira 32 kuruş, Eğitim Hizmetleri Giderleri 55 milyon 520 bin 914 lira7 kuruş ile Sosyal Güvenlik ve Sosyal Yardım Hizmetleri Giderleri 7 milyon 110bin 674 lira 52 kuruş olmak üzere toplam 315 milyon 411 bin 179 lira 72 kuruşolarak açıklandı. Akabinde tüm kalemler tek tek oylanarak meclis üyeleritarafından kabul edildi.