Ilgaz Tüneli'nde Tatbikat Yapılacak: O Tarihte Ulaşıma Kapatılacak

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nde deprem, yangın, kaza tatbikatı gerçekleştirilecek.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nde tatbikat gerçekleştirilecek.

Gerçekleştirilecek tatbikat öncesi yaklaşık 100 UMKE personeli ile TAMP kapsamında görev yapan tüm paydaşların katılacağı geniş kapsamlı tatbikat öncesi ekipler sahaya indi.

2026 Yılı UMKE Faaliyet Planı kapsamındaki tatbikatla, bölgenin afet ve acil durumlara müdahale kapasitesinin artırılması amaçlanıyor.

10 Eylül 2026 Perşembe günü Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nde geniş katılımlı acil durum tatbikatı kapsamında saat 07.30 ile 16.00 saatleri arasında Kastamonu-Ankara güzergahı ulaşıma kapalı olacak.

8 buçuk saat sürecek olan tatbikatta Kastamonu-Ankara güzergahında seyahat edecek araçlar için ulaşım dağ yolundan sağlanacak. Tünelin Ankara-Kastamonu istikameti ise ulaşıma açık olacak.

Karayolları yetkilileri, bu tarihte sürücülerin yol işaret ve işaretçilerin uyarılarına dikkat etmelerini istedi.

Bakmadan Geçme