İş Bankası İnebolu Şubesi Kapanmıyor
İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, Türkiye İş Bankası İnebolu Şubesi'nin kapatılmasına yönelik kararın geri çekildiğini açıkladı.
İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, Türkiye İş Bankası İnebolu Şubesi'nin kapatılmasına yönelik kararın geri çekildiğini açıkladı.
1931 yılından bu yana İnebolu'da hizmet veren ve ilçenin en köklü finans kuruluşlarından biri olan Türkiye İş Bankası İnebolu Şubesi'nin, banka yönetim kurulu tarafından 18 Eylül 2026 tarihi itibarıyla kapatılması kararlaştırılmıştı. Karar, ilçede büyük tepki uyandırmıştı.
Kararın ardından harekete geçen Belediye Başkanı Engin Uzuner, Ankara ve İstanbul'da çeşitli temaslarda bulunarak banka yönetimi, MHP Genel Merkezi ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Yürüttükleri girişimlerin sonuç verdiğini müjdeleyen Başkan Uzuner, Türkiye İş Bankası yönetiminin kapatma kararından vazgeçtiğini söyledi.
İş Bankası'nın İnebolu için taşıdığı tarihi ve ekonomik öneme dikkat çeken Uzuner; 'Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk özel bankası olan Türkiye İş Bankası'nın, Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesine katkı sunmuş iki İstiklal Madalyalı İnebolu'daki şubesini kapatmasına razı olamazdık. İlçemizde yaklaşık 100 yıldır faaliyet gösteren İş Bankası şubesinin hizmet vermeye devam etmesi için İstanbul'da banka yönetimi, partimiz yönetimi ve sivil toplum kuruluşları nezdinde girişimlerde bulunduk. Uzun görüşmelerimiz sonucunda banka şubesinin kapatılmayacağı sözünü aldık. İnebolu'muz ve çevre ilçelere hizmet veren İş Bankası'nın kapatma kararından vazgeçilmiştir. İlçemize hayırlı olsun. Bu süreçte destek veren herkese ve emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum' dedi.
İnebolu'da yaklaşık bir asra yaklaşan geçmişi bulunan şubenin faaliyetlerini sürdürecek olması, İnebolu halkı ve çevre ilçelerdeki müşteriler tarafından memnuniyetle karşılandı.