Kastamonu'da İklim Değişikliği Toplantısı
Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Teknokent ve ÇEM Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen toplantıda, iklim değişikliğinin etkilerine karşı ortak projeler ele alındı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM), Kastamonu Üniversitesi ve Kastamonu Teknokent iş birliğiyle 'Ortak Proje Geliştirme ve İş Birliği Toplantısı' gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇEM Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün, iklim değişikliğinin giderek artan etkilerine dikkat çekti. Sel ve heyelan riskleri, yukarı havza planlamaları ve ekosistem temelli çözümler üzerine bilgi ve tecrübe paylaşımının önemine değinen Yenigün, kamu kurumları ile üniversitelerin iş birliğiyle yürütülen projelerin uzun vadeli çözümler geliştirilmesinde kritik rol oynadığını ifade etti.
Program kapsamında, uzun dönem projeksiyonlara dönük hazırlık çalışmaları ele alındı. Bu bağlamda, Kastamonu'da ve ülkemizde yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi veren ÇEM Yutak Alanlar Daire Başkanı Kenan İnce, özellikle yerel ve bölgesel ölçekte gerçekleştirilen uygulamalar hakkında detaylı sunum yaptı.
Toplantı, tarafların bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılarak, iklim değişikliğinin yol açtığı risklere karşı ortak proje geliştirme ve iş birliği zemininin güçlendirilmesi yönünde atılacak adımların değerlendirilmesiyle sona erdi.