Kastamonu'lu Sanık Hakkındaki Davada Karar Verildi
Kocaeli'de 13 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik 'nitelikli cinsel istismara teşebbüs' iddiasıyla tutuklu yargılanan Kastamonulu sanık H.K. (25), ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
Kocaeli'de 13 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik 'nitelikli cinsel istismara teşebbüs' iddiasıyla tutuklu yargılanan Kastamonulu sanık H.K. (25), ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. İş bulma ümidiyle Kastamonu'dan Kocaeli'ye giden gencin adının karıştığı bu korkunç olay, hem Kocaeli'de hem de Kastamonu'da derin yankı uyandırdı.
Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık H.K., mağdur çocuğun annesi S.K. ve avukatlar katıldı. Yaşadığı travma nedeniyle duruşma salonuna girmek istemeyen 13 yaşındaki B.Y. ise duruşmaya Adli Görüşme Odası'ndan (AGO) uzman psikolog eşliğinde katılarak yaşadığı dehşeti anlattı.
Kastamonu'dan İş Aramaya Gitmişti
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre olay, sanık H.K.'nin misafir olarak kaldığı akrabasının evinde yaşandı. İddiaya göre Kastamonu'dan gelen H.K., evden ayrıldıktan kısa süre sonra geri döndü ve o sırada evde yalnız olan 13 yaşındaki B.Y.'ye yönelik cinsel istismar girişiminde bulundu. Korkunç olay, annenin iş dönüşü kızının boynundaki morlukları fark etmesiyle gün yüzüne çıktı.
'Suçlamaları Kabul Etmiyorum'
Savunması alınan tutuklu sanık H.K., '10 Mart tarihinde Kastamonu'dan iş aramak için Kocaeli'ye gelerek bir gün akrabamda kaldım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Mağdurun boynundaki izlerin nasıl olduğunu bilmiyorum, benden önce olmuş olabilir. Dikkatimi çeken yarası yoktu. Mağdurun neden öyle beyanda bulunduğunu bilmiyorum' dedi.
'Boğazına Baktığımda Morardığını Gördüm'
Müşteki anne S.K. ise beyanında, işten eve döndüğünde kızının normalde giymemesine rağmen boğazlı kazak giymesinden şüphelendiğini belirterek şunları anlattı:
'Normalde boğazlı kazak giymediği için bu durum dikkatimi çekti. Neden giydiğini sorduğumda boğazının ağrıdığını söyledi. Boğazına baktığımda morardığını gördüm. Nasıl olduğunu sordum, kapının çarptığını söyledi, ısrar edince sanığın yaptığını söyledi. Sanık kızıma, 'Seni seviyorum, annene söyleme' demiş. Bunu öğrenince karakola giderek şikayette bulundum ancak şu an şikayetçi değilim.'
'Ağzımı Kapatarak Kimseye Söylememem Konusunda Tehdit Etti'
Uzman eşliğinde dinlenen mağdur çocuk, 'Annem sabah işe gitmişti, ben de uyuyordum. Sanık ben uyurken yanıma gelerek boynumu emdi. Ağzımı kapatarak kimseye söylememem konusunda tehdit etti, 'Yoksa seni yurda verirler' dedi. Öpme dışında bir şey olmadı. Diğer eylemleri, ailemin bir şey yapmasından korktuğum için söyledim. Şikayetçi değilim' ifadelerini kullandı.
'Korkuyorum' Diyerek Ağladı
Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın tutuklu kaldığı süre ve suç vasfının değişme ihtimali göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.
Mütalaanın ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Arada AGO'dan çıkarak duruşma salonunun önüne gelen küçük kızın, annesine sarılarak ağladığı ve 'Korkuyorum' dediği duyuldu. Müşteki anne S.K.'nin ise bu sırada çevresindekilere 'Sanıktan annesi için şikayetçi olmadım' demesi dikkat çekti.
Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak sanık H.K.'nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Heyet ayrıca, mağdur çocuğun akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasına hükmederek duruşmayı erteledi.