Mecliste Uğurlu Hastanesi Konuşuldu

Kastamonu Belediye Meclisi, 2026 yılı Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısını, Belediye Başkanı Hasan Baltacı başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Kanunu'nun 20'nci maddesi kapsamında düzenlenen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Kastamonu Belediye Meclisi, 2026 yılı Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısını, Belediye Başkanı Hasan Baltacı başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Kanunu'nun 20'nci maddesi kapsamında düzenlenen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda; kombivan ve camlıvan araç alımı oy birliğiyle onaylanırken, İsmailbey Mahallesi'nde bulunan bazı taşınmazların satışının değerlendirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesi ise, Mali Hizmetler Müdürlüğü Yönetmeliği'nin güncellenmesi ve müdürlükler arası ödenek aktarılması konuları görüşüldü ve oy birliği ile karar verildi.

Meclis gündeminde ayrıca özel halk otobüsleri ücret tarifesi ile Belediye Başkanlığı toplu taşıma araçları ücret tarifesinin güncellenmesinin Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilmesine oy birliğiyle karar verilirken, sokak ismi verilmesi talebi ve çeşitli imar planı değişiklikleri de görüşüldü.

Bu kapsamda, İnönü Mahallesi 979 ada 20 parselde ilave ve değişiklik imar planı ile Saraçlar Mahallesi 1269 ada 3 parselin doğusunda kalan alanda trafo amaçlı imar planı tekliflerinin İmar Komisyonu'na gönderilmesi, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste Uğurlu Hastanesi Gündemi

Açıklamalarda bulunan Yeni Parti Belediye Meclis Üyesi Nurullah Şahin, 'Geçtiğimiz hafta Uğurlu Hastanesi tekrar basında yeniden gündeme getirildi. Bu konuyla ilgili meclis toplantılarımızda ayrıntılı bir değerlendirme yapmış, konuyu Kastamonu kamuoyuyla paylaşmıştık. Belediye Başkanımız Sayın Hasan Baltacı da konuyu en ince ayrıntısına kadar gerek meclis toplantılarımızda gerek yerel basına yaptığı açıklamalarla ifade etmiştir. Hatta konuyu Sayın Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na kadar da ulaştırmıştır. Ama görüyoruz ki bazı arkadaşlar belediye meclis toplantılarını dinlemiyorlar, yerel gazeteleri okumuyorlar, belediye başkanımızın yaptığı açıklamaları takip etmiyorlar. Çünkü bu konu defalarca gündeme geldi. Sağlık Bakanlığımızın belediyemizde bulunan hastane ruhsatının devredilemeyeceği ve kiralanamayacağı yönünde görüş bildirdiğini gerek biz gerekse Belediye Başkanımız Hasan Baltacı defaatle ifade etti. Buna rağmen bizim bütün çabamıza rağmen her defasında tencit pilavı gibi aynı konu sürekli ısıtılıp ısıtılıp Kastamonu'ya getiriyorsunuz. Sanki belediye hiçbir şey yapmak istemiyormuş gibi bir hava yaratmaya çalışıyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın. Uğurlu Hastanesi kimsenin reklam malzemesi değildir. Kastamonu'nun ciddi bir sağlık meselesinin kişisel görünürlük elde etmek için tekrar tekrar gündeme taşınmasına artık müsaade etmeyeceğiz. Eğer gerçekten bu konuşan kişiler çözüm istiyorsa, buyurun gitsinler Sağlık Bakanlığı'na, gerekli onayları alsınlar, bu kritik engellerin hepsini ortadan kaldırsınlar. Bunlar sağlandığı zaman belediye olarak biz de üzerimize düşen ne varsa hepsini yapmaya hazırız. Ruhsatın devri hukuken mümkün hale geliyorsa devir için gerekeni yaparız. Eğer kiralama hukuken mümkün hale geliyorsa onun için de gerekeni yapacağız. Bizim söylediğimiz başından beri bu kadar açıktır. Yeter ki ortaya laf değil, somut bir çözüm ortaya koysunlar. Çünkü artık bu meseleyi sürekli gündeme getirmenin, aynı şeyleri tekrar söylemenin Kastamonu halkına hiçbir faydası yoktur. Uğurlu Hastanesi hiç kimsenin kişisel PR malzemesi, siyasi polemik konusu veya gündeme gelme aracı değildir' diye konuştu.

'Biz Ruhsatı Vermeye Hazırız'

Belediye Başkanı Hasan Baltacı ise yaptığı açıklamada, 'Arkadaşlarımız bu meselenin önüne düşüp Kastamonu kamuoyunu aslında çoktan bitmesi gereken bir meseleyle uğraştırdığı görülüyor. Bir milletvekili arkadaşımız çıkıp 'Üzerimize düşen ne varsa yapıveririz' diyor. Aniden sanki bir gelişme varmış gibi. Bir gelişme varsa öncelikle bunu o milletvekili arkadaşımız kamuoyuna ifade etsin. Biz de bilelim bir gelişme varsa. Ya da bir gelişme yoksa, gelişme olmadığı üzerine bir değerlendirme yapsın. Ama sanki 'Üzerimize düşeni yaparız' dedikten sonra insanlar şöyle düşünüyor: Demek ki üzerine düşeni yapmayan görevliler var gibi bir algı yaratılmış, yaratılmaya çalışılıyor. Tabii burada maalesef, Özel Uğurlu Hastanesi'nin ruhsatı Kastamonu Belediyesi'ne kazandırılarak yanlış bir işlem yapılmış. Çünkü buranın bir hastane açma ihtimali yok. Ayrıca icradan satın alınan bir ruhsatın ikinci defa satılması mümkün değil. Bunu alanlar bilmiyorlarsa bile büyük bir hata yapmış durumda. Biz bunu Sağlık Bakanı'yla paylaştık. Sağlık Bakanı'yla paylaştığımız ortamda Sayın Valimiz de vardı. Siyasi partilerin, Cumhur İttifakı'nın siyasi partilerinin il başkanları da vardı. Milletvekili arkadaşlarımız da vardı. O ortamda biz gerekli raporu Sağlık Bakanı'na sunduk. Sağlık Bakanı kendisi de ifade etti. Bu ruhsatın bu haliyle bir işe yaramayacağını kendisi de ifade etti. Biz burada defalarca, sağ olsun Uğurlu Hocam burada ifade etti. Naci Hocam kendisi de bir diş hekimi. O da gerekli soruları sordu, yazıları inceledi. Ama sonuçta bu ruhsatla ilgili belediye zaten şu anda, bizim yönetimimizde, üzerine bir şey yapmış durumda. Hani sanki 'Gereğini yaparız' deyince sanki biz gereğini yapmıyormuşuz gibi bir algı ortaya çıkıyor. Gereğini yapacak olanlar, gereği neyse yapsınlar da en son herhalde bize kalacak. Biz ruhsatı vermeye hazırız. Bu yüzden gelsinler. Aslında eğer ruhsat bizden devralınabiliyorsa hukuken gelsinler. Bu yüzden devretmeye hazırız. Kastamonu'ya bir hastane kazandırmaya hazırız. Birileri gündeme girecek diye biz de gereksiz bir gündemle Kastamonu'yu meşgul etmememiz gerektiğini düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme