Sarı Otobüsler İçin Geri Sayım Başladı
Kastamonu'da şehir içi toplu ulaşımda 28 yıl aradan sonra yeniden belediye dönemi başlıyor. Kastamonu Belediyesi'nin toplu taşımaya dahil olacağını duyurmasının ardından yürütülen çalışmaların artık son aşamaya geldiği bildirildi.
Kastamonu'da şehir içi toplu ulaşımda 28 yıl aradan sonra yeniden belediye dönemi başlıyor. Kastamonu Belediyesi'nin toplu taşımaya dahil olacağını duyurmasının ardından yürütülen çalışmaların artık son aşamaya geldiği bildirildi.
Geçtiğimiz ay imzalanan sözleşme kapsamında 'sarı otobüsler' olarak adlandırılan yeni araçların eylül ayı sonunda Kastamonu'da olacağı Belediye Başkanı Hasan Baltacı tarafından açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından şoför alım süreci hızla başlatıldı ve başvurular alındı.
Şoför adaylarının parkur mülakatlarında kullanılacak olan ilk 12 metrelik sarı otobüs, Kastamonu'ya getirildi. Şehrin caddelerinden geçişi sırasında çekilen görüntüler, Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.
Öte yandan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki otobüs durakları da yeni filoya uygun hale getiriliyor. Kastamonu Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen düzenleme çalışmaları kapsamında mevcut duraklar revize edilmeye başlandı.
Devam eden düzenlemeler nedeniyle, mevcut halk otobüsleri geçici olarak Cumhuriyet Meydanı önünden yolcu alımı yapıyor. Yeni oluşturulan şehir içi otobüs filosunda toplam 12 araç yer alacak. Bunların 7'si 12 metre uzunluğunda ve 100 yolcu kapasiteli, 5'i ise 8,3 metre uzunluğunda ve 60 yolcu kapasiteli olacak.
Edinilen bilgilere göre, Kastamonu Belediyesi'ne ait sarı otobüslerin 25 Ekim itibariyle şehir içi ulaşımda seferlere başlaması planlanıyor.