TÜBİTAK'ta Önemli Başarı
TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması'na 4 proje ile katılan ilimiz öğrencileri ve öğretmenleri Ankara'da.
TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması'na 4 proje ile katılan ilimiz öğrencileri ve öğretmenleri Ankara'da.
Bölge yarışmalarının ardından finallere katılmaya hak kazanan projeler; 'Ortaokul düzeyinde Kastamonu BİLSEM'den 'Dik Üçgen Dedektifi: Kayıp Kenarların Peşinde' adlı projeyle, öğrencilerimiz Cihangir Ali Dündar, Toprak Ayaz Sinanoğlu ve Barlas Çetin, danışman öğretmenimiz Burhan Turgut rehberliğinde, matematik ve algoritma temelli özgün bir çalışma sundular. Ortaokul düzeyinde İnebolu BİLSEM'den 'Değerlerimi Kadın Kahramanlarımdan Öğreniyorum' adlı projeyle öğrencilerimiz Teoman Topcu ve Aykut Altınöz, danışman öğretmenimiz Şeyda Kızıltan rehberliğinde Değerler Eğitimi alanında sunumlarını yaptılar. Lise düzeyinde Taşköprü Fen Lisesinden 'Dil ve Değerlerin Buluşması: Nasreddin Hoca Fıkraları ile İngilizce Eğitimi' adlı projeyle öğrencilerimiz Azra Hilal Şekerci ve İrem Nisa Özçelik, danışman öğretmenimiz Şerife Çiçek rehberliğinde Değerler Eğitimi alanında çalışmalarını sundular. Lise düzeyinde Kastamonu BİLSEM'den 'Tusi Çiftindeki Çemberler Yerine Düzgün Çokgenler Kullanmak' adlı projeyle, öğrencilerimiz Alaattin Efe Haydaroğlu ve Yusuf İrfan Aydın, danışman öğretmenimiz Yakup Dündar rehberliğinde matematiksel modellemeye farklı bir bakış açısı getirdiler' şeklinde sıralandılar.