Yediden Yetmişe Herkesi O Sayfalarla Buluşturmayı Amaçlıyorlar
Beyaz Balina Yayınları ve Su Kitap Yayınları Çalışanı Meryem Kocar, Barutçuoğlu AVM'de açtıkları kitap standı hakkında açıklamalarda bulundu.
Beyaz Balina Yayınları ve Su Kitap Yayınları Çalışanı Meryem Kocar, Barutçuoğlu AVM'de açtıkları kitap standı hakkında açıklamalarda bulundu.
Geniş kitlelere ulaşarak daha fazla kitap okuma alışkanlığı artmasını hedeflediklerini söyleyen Beyaz Balina Yayınları ve Su Kitap Yayınları Çalışanı Meryem Kocar; 'Yaklaşık 17 gündür Kastamonu'dayım. Buranın kendine özgü bambaşka bir atmosferi var. Vatandaşlar kitaplardan uzak dursa da aslında iletişimi seviyor. Bence vatandaşların kitaplardan uzak durmasının temel sebebi, hayat şartlarının zorluğu. Burada bulunma amacımız ise kitaplarımızı tanıtmak ve daha geniş kitlelere ulaşmak. Yediden yetmişe herkesi kitaplarla buluşturmak bizim için oldukça kıymetli. Standımızda her yaş grubuna ve her zevke hitap edecek türde kitaplarımız mevcut. Okulların açılmasıyla birlikte standımızda da hareketlilik oluşmaya başladı. Yaz tatilinin sona ermesiyle beraber veliler, çocuklarını kitap okumaya teşvik etmek için daha fazla ilgi gösteriyor. Özellikle gençlerimiz klasik eserlerle çok ilgili. Onların bu kitaplara yoğun ilgi göstermesi ve okumayı sevmeleri beni çok mutlu ediyor. Çünkü klasikler sadece birer kitap değil, aynı zamanda bir kültür ve zenginliktir. Bizim amacımız insanlara okuma alışkanlığı kazandırmak. Eğer ülkemizde ve Kastamonu'da kitap okuma oranı artıyorsa, bunda bizim de katkımız varsa, bundan büyük bir mutluluk duyamayız' dedi.
'Kastamonu'da Güçlü Bir Okuma Kültürü Var'
Kastamonu'daki okuma kültürü hakkında açıklama yapan Meryem Kocar; 'Kitap fiyatları ise şu anki ekonomik şartlara göre oldukça uygun. Sezonun başındayız ve aslında tam da kitap zamanı diyebiliriz. Biz de elimizden geldiğince vatandaşlara fiyat konusunda yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Ay sonuna kadar Kastamonu'da olacağız ve Barutçuoğlu AVM'de kitapseverleri bekliyoruz. Kastamonu'da aslında güçlü bir okuma kültürü var. Ancak ekonomik şartlar insanları zorladığı için bu alışkanlık zaman zaman geri planda kalabiliyor. Bunun yanında dijital dünyanın da etkisi büyük. Özellikle dijital kitaplara talep giderek artıyor. Yine de görüyoruz ki vatandaşlarımız kitapları ellerine alarak okumaktan vazgeçmiyor. Basılı kitabın verdiği hissi hiçbir şeyin değiştiremeyeceğine inanıyorum. Dijital dünya gelişse bile kitaplara olan ilginin azalmayacağını düşünüyorum. Kitap kokusunu hissetmek, sayfaları çevirmek, insanlara farklı bir haz veriyor. Bu nedenle bizler de her yerde, her fırsatta kitabı tanıtmak ve sevdirmek için çalışıyoruz' ifadelerine yer verdi.