Yeni Buluş Tescillendi
Kastamonu Üniversitesi'nin hak sahipliğinde geliştirilen Doç. Dr. Kemal Akyol ve Doç. Dr. Ümit Atila'nın 'Dijital Beyaz Masam: Yapay Zekâ Destekli Çok Modlu Sorun Bildirim ve Yönetim Sistemi' başlıklı buluşu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.
Kastamonu Üniversitesi hak sahipliğinde başvurusu yapılan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal Akyol ile Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Atila tarafından geliştirilen 'Dijital Beyaz Masam: Yapay Zek Destekli Çok Modlu Sorun Bildirim ve Yönetim Sistemi' başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.
Kastamonu Üniversitesi, dijital dönüşüm ve yapay zek tabanlı uygulamalar alanındaki akademik üretkenliğine bir yenisini daha ekledi. Kullanıcı ihtiyaçlarını analiz eden, çok modlu iletişim imknı sağlayan ve yapay zek ile sorun çözme süreçlerini hızlandıran sistem; üniversite-ekosistem iş birliklerine, kurumsal iletişim yapısına ve hizmet süreçlerine katkı sunmayı amaçlıyor.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, tescil edilen bu patente ilişkin yaptığı değerlendirmede; 'Üniversitemizin akademik birikiminin somut çıktılara dönüşmesi bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Dijital Beyaz Masam projesi, yapay zek ve kullanıcı odaklı yönetim süreçlerini bir araya getirerek kurumlar için yenilikçi bir model sunuyor. Bu tür çalışmalar hem bilimsel üretkenliğimizi hem de ülkemizin teknolojik kapasitesini güçlendirmektedir. Buluşçularımızı yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum' dedi.
Rektör Topal ayrıca, AR-GE çalışmalarına verdikleri destekten dolayı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak'a teşekkür etti.