Yerel Ürünler İçin Katma Değer Ve Pazar Hedefi

Kastamonu'nun tarımsal ürünlerinin daha yüksek katma değere ulaştırılması ve üreticilerin emeğinin ekonomik değerinin artırılması amacıyla önemli bir görüşme gerçekleştirildi.

Kastamonu'nun tarımsal ürünlerinin daha yüksek katma değere ulaştırılması ve üreticilerin emeğinin ekonomik değerinin artırılması amacıyla önemli bir görüşme gerçekleştirildi.

Migros Pazarlama Direktörleri Harun Reşit Kurul ve Cavit Metin ile ZZEF Grup Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Gürkan, Kastamonu Valisi Meftun Dallı'yı ziyaret etti.

Valilikte gerçekleştirilen görüşmeye Ticaret İl Müdürü İbrahim İriş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Kılıç, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ile Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli de katıldı.

Toplantıda Kastamonu'nun ekonomik değer taşıyan yerel ürünlerinin daha yüksek katma değere ulaştırılması, üretim kapasitesinin artırılması ve çiftçilerin emeğinin daha fazla ekonomik değere dönüştürülmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Yerel Ürünlerde Güçlü Değer Zinciri Hedefi

Görüşmede başta Taşköprü sarımsağı, siyez bulguru, Tosya pirinci ve kestane balı olmak üzere Kastamonu'nun öne çıkan tarımsal ürünleri ele alındı.

Söz konusu ürünlerin üretimden tüketiciye ulaşana kadar geçen süreçte daha güçlü bir değer zinciri oluşturması, markalaşması ve daha geniş pazarlara ulaştırılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Kastamonu'nun yerli ve özgün üretim gücünün korunması, üreticilerin gelirlerinin artırılması ve bölgesel ekonomik kalkınmanın desteklenmesi için kamu, üretici ve özel sektör iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

Toplantıda ayrıca Kastamonu'nun yöresel ürünlerinin yalnızca geleneksel değerler olarak değil, aynı zamanda güçlü ekonomik ve markasal değerler olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Görüşmede ortaya konulan yaklaşım doğrultusunda, Kastamonu'nun yerel üretim potansiyelinin geliştirilmesi ve üreticilerin daha güçlü bir ekonomik yapıya kavuşmasına katkı sağlayacak yeni iş birliklerinin önünün açılması hedefleniyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme