Anıt Ağaçlar Bir Karede

Kastamonu Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Türkiye Çevre Haftası Etkinlik Programı çerçevesinde KastaMall AVM'e 'Kastamonu'n Doğal Mirası' isimli sergi açıldı.

Kastamonu’n kültürel mirasını yaşatmak adına açılan sergide Kastamonu’nun en yaşlı ağaç fotoğrafları müdürlük tarafından sergilendi. Sergi açılışa Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Anıt Ağaçlar Bir KaredeSergideki fotoğrafların önemine değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oktay Marşap; “İlimizde 73 tane anıt ağacağımız, 6 tane tescilli mağaramız bulunmaktadır. Bunlarla ilgili farkındalık oluşturmak ve Kastamonu’da ki doğal hayatı, doğal güzellikleri de tanıtmak istedik. 5 Haziran Dünya Çevre gününde böyle bir fotoğraf sergisi düzenlemeye karar verdik. Herkesin 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyoruz. Açmış olduğumuz sergimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. 3 gün boyunca fotoğraflarımızı sergileyeceğiz. Bu konula ilgili bir kitap hazırladık. Doğal miraslarımızla ilgili. Kitabımızda anıt ağaçlarımızın yaşı, özellikleri, mağaralarımızın özellikleri nedir bunlarla ilgili bilgiler içeriyor kitap. Standımıza tüm Kastamonulu doğaseverleri bekliyoruz” dedi.  Anıt Ağaçlar Bir Karede

Özel Haber

Bakmadan Geçme