• Haberler
  • Ekonomi
  • Arıcılar Ana Arı İhtiyaçlarını Kendileri Karşılayacak

Arıcılar Ana Arı İhtiyaçlarını Kendileri Karşılayacak

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi görevlileri tarafından hazırlanan Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü'ne sunulan proje ile ana arı ihtiyacı karşılanacak.

Projenin bütçesi 702 bin TL olup, bunun 564 bin TL'si Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Kastamonu Arıcılar Birliği’nin ortak olduğu, proje kapsamında, 750 adet üstten yemlikli arı kovanı, bin adet ana arı kafesi, 250 adet larva transfer kalemi, 500 adet metal ana arı ızgarası ve 50 adet ana arı işaretleme kalemi gibi ekipmanlar dağıtılacak. Bu setlerin dağıtımı, arı sütü üretimi ve ana arı üretimi sertifikasını almaya hak kazanan üreticilere verilecek.

Projenin açılış toplantısına, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop ve İl Müdürü Vekili Mücahit Temur katıldı. Eğitim, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü müdürlüğünden, arıcılık konusunda uzam olan Ziraat Yüksek Mühendisi Ümit Karataş ile teorik ve uygulamalı bir şekilde bir hafta sürecek.

Bu proje Kastamonu arıcılarının ana arı üretimine yönelik daha etkin bir şekilde çalışmalarını sağlayacak ve bölgenin arıcılık potansiyelini artıracak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme