Arıların Mucizesi Propolis, TÜSEB'den Destek Aldı

Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Kadriye Elif İmre'nin yürütücülüğünü yaptığı 'Arıların Mucizesi Propolis: Maternal Obezitenin Zararlı Etkilerine Karşı Koruyucu Bir Destek Olabilir mi?' başlıklı proje Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklendi.

TÜSEB tarafından kabul edilen proje, 12 ay boyunca toplamda 150 bin TL destek almaya hak kazandı. TÜSEB’in öncelik verdiği alanlardan biri olan “Anne ve Çocuk Sağlığı” kapsamına giren “Arıların Mucizesi Propolis: Maternal Obezitenin Zararlı Etkilerine Karşı Koruyucu Bir Destek Olabilir mi?” başlıklı projede anne, çocuk ve gelecek nesillerin sağlığını tehdit eden maternal obezitenin olumsuz etkilerinin hafifletilebilmesi için oluşturulacak stratejiler belirlenecek. Ayrıca proje ile ülkemizde zengin bir üretim potansiyeli olan propolis kullanımını yaygınlaştırılarak ülke ekonomisine katkıda bulunması hedefleniyor. Ar. Gör. Kadriye Elif İmre’nin koordinatörlüğündeki ekipte Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aslı Akyol Mutlu da araştırmacı olarak yer alıyor.  

Rektör Topal, projede yer alan akademisyenlerimize ve çalışmalarımıza destek veren TÜSEB'e ve TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Hakan Eroğlu’na teşekkür etti. TÜSEB'in sağladığı katkıların projenin başarısına önemli bir şekilde katkıda bulunduğunu vurgulayarak, gelecekte de bu işbirliğinin sürdürülmesini temenni etti.

Bakmadan Geçme