Askerlik işlemleri e-Devlet Kapısı'ndan yapılabilecek

Askerlikle ilgili tüm işlemler yakında e-Devlet Kapısı'ndan yapılabilecek.

Askerlik işlemleri e-Devlet Kapısı'ndan yapılabilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Askerlikle ilgili tüm işlemler yakında e-Devlet Kapısı’ndan yapılabilecek. Açıklama, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’tan geldi. Koç, ‘askerlik çağı’, ‘yoklama’, ‘celp ve sevk’ gibi işlemlere yılın ilk çeyreğinde e-Devlet üzerinden erişilebileceğini söyledi.

Askerlikle ilgili tüm işlemler yakında e-Devlet kapısına geliyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, ‘Askerliğim’ adlı hizmetin bu yılın ilk çeyreğinde e-Devlet’te kullanıma sunulacağını açıkladı. Hizmetle ‘askerlik çağı’, ‘yoklama’, ‘celp ve sevk’, ‘muvazzaflık’, ‘yedeklik’ dönemlerini içeren iş ve işlemlere zahmetsizce erişilebileceğini vurguladı. Ali Taha Koç; devlet hizmetlerinin kolay, hızlı ve kesintisiz bir şekilde ulaştırıldığı e-Devlet ile ilgili açıklamalarda bulundu.

e-Devlet’in 942 kuruma ait 6 bin 754 hizmetle gelişimini sürdürdüğünü hatırlatarak, kullanıcı sayısının 62 milyona yakın olduğunu söyledi. Sisteme giriş sayısının ise 3 milyar 600 milyona yaklaştığı bilgisini verdi. Ali Taha Koç, e-Devlet’teki hizmetlerden duyulan memnuniyetin yüzde 95 oranında olduğunu da kaydetti. 65 yaş ve üstü kişiler için uygulanan ‘adreste e-Devlet şifresi teslimi’ hizmetinin engellileri de kapsayacak şekilde genişletileceğini ifade etti.

Bakmadan Geçme