Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü programı netleşti

9-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü 9 Haziran Cuma günü saat 09.30'da İnebolu'da düzenlenecek olan açılış programı ile başlayacak.

Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü programı netleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü programı netlik kazandı. 9-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü 9 Haziran Cuma günü saat 09.30’da İnebolu’da düzenlenecek olan açılış programı ile başlayacak.

9 Haziran Cuma günü saat 09.30’da İnebolu’da düzenlenecek olan açılış programı kapsamında protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. Akabinde şiirler okunacak, İnebolu Belediyesi Heyemola Halkoyunları gösterisi, cephanenin kayıklarla karaya çıkarılması, deniz gösterileri, Sahil Güvenlik Botu tarafından protokolün selamlanması ve kahramanlık türküleri dinletisi gerçekleşecek.

YÜRÜYÜŞ PROGRAMI

Açılış programının hemen ardından Mehteran Takımı eşliğinde Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü başlayacak. Yürüyüşü gerçekleştirecek kafile ilk gün İnebolu Yukarı Çaylı köyünde öğle saatlerinde mola verecek. Akabinde yürüyüşe devam edecek olan kafile saat 18.00’da İnebolu Çuha Doruğu Kamp Alanı’na varacak. Yürüyüşün 2’nci günü sabah saatlerinde harekete geçecek olan kafile öğle saatlerinde Küre Ayrancı Yaylası’nda mola verecek. Akabinde yürüyüşüne devam edecek olan kafile saat 14.00’da Küre’de karşılanacak. Küre’de gerçekleştirilecek etkinlikler sonrasında yürüyüşüne devam edecek olan kafile Küre Ecevit Hanı Kamp Alanı’nda kamp yapacak. Yürüyüşün 3’üncü günü ise kafilenin öğle saatlerinde Seydiler Ödemiş köyü mevkiinde mola vermesi bekleniyor. Saat 14.45’te Seydiler’de karşılanacak olan kafile buradaki törenin ardından ilçeden ayrılacak. Kafile yürüyüşün 3’üncü gününde Seydiler Halkacılar Kamp Alanı’nda mola verecek. 

ATATÜRK VE İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ’NÜN SON GÜNÜ

Yürüyüşün son gününde kafilenin öğle saatlerinde Orman Bölge Müdürlüğü fidanlık alanına ulaşması bekleniyor. Buradaki molanın ardından yürüyüşe geçecek olan kafile saat 17.30’da Kışla Parkı’nda karşılanacak. Akabinde kafile ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na kadar Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün son bölümü gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak olan yürüyüşün ardından protokol konuşmaları, halk oyunları gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği’nin Konseri, kahramanlık türküleri dinletisi gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme