Aygün'den Ballıdağ açıklaması

İş adamı Cengiz Aygün'den Ballıdağ açıklaması…

İş adamı Cengiz Aygün, Ballıdağ Geriatri Merkezi’yle ilgili açıklamalarda bulundu. Aygün, prosedürden kaynaklı bu kadar süre geçtiğini belirterek Haziran 2023’te temel atabilecek duruma geleceklerini söyledi.

GEÇEN SÜREÇ

Aygün’ün açıklamaları şöyle: “Bundan iki yıl önce o günkü siyasilerimizin istekleriyle Ballıdağ’a talip olduk. İhalesi 25 yıllığına bizde kaldı. Geriatri merkezi yapmak için çakışmalara başladık. 2021 Mayıs ayında ihaleyi aldık. Onayı eylül ayında çıktı. Eylül ayından sonra önce proje bölümüne geçtik. Mimar Ahmet Erkutoğlu proje hazırladı. Proje beş ay sürdü. Bu proje mevcut inşaat üzerine giydirmeydi. Proje bitti. Tam onay aşamasına geldik, bu binaya giydirme yapamayacağımızı, depreme dayanıklı olmadığını, yıkmamız gerektiğini söylediler. Bu da +1 yıl maliyet oldu. Bunu da kabul ettik. Bu arada sevgili Ahmet Erkutoğlu yeniden projelendirdi.”

Aygün: “Çalışmalara başladık bir aşamaya geldiğimiz noktada biz geçen sene bu zamanlar temel atalım istedik. Her şeyi hazırladık. Hatta temel atma töreni ilan ettik. İzin alınmadığı söylendi. Usulen de bir şey yapamadık lansmana çevirdik. Kendi hatamız sonucu lansmana çevirdik, hiçbir şey yapamadık.”

ASKIYA ÇIKTI

Aygün: "Çevre düzenlemelerini bitirdik. Hastane dışındaki binaları yaptırdık, hazırladık. Onları yıkmadan yaptık. Kapıları yaptırdık ve bekleyişe geçtik. Geçen sene haziran ayında yaptığımız müracaatlara, 18 ayrı yerden izin alınıyor, cevaplar 8 ayda geldi. 20 Nisan Perşembe günü Özel Idare ruhsatımız Daday Belediye Başkanlığı ve Kavakyayla köyünden askıya çıktı. 20 Mayıs 2023’te askı süresi bitiyor. Herhangi bir itiraz olmazsa 20 Mayıs 2023’te ruhsat onaylanmış izin çıkmış oluyor. Sonra elimizdeki inşaat projesiyle başvuru yapmamız gerekiyor. 20 Haziran 2023’te temel atma noktasına geliyoruz. Bu geçen iki yılın sebebi biz değiliz, prosedür. Bizden kaynaklanmayan tamamen yasal-kamu uygulamaları. Bizden kaynaklı iki yıl var. Projemiz hazır. Haziran sonunda inşallah hep beraber temeli hep beraber atacağız. Sonrasında inşaat süresi 18 ay."

Bakmadan Geçme