Azdavay'da Kooperatifçilik Eğitimi

Kooperatifler Kanunu'nun 55'inci ve 65'inci maddelerinin üçüncü fıkraları uyarınca, çalışma konusu, ortak sayısı ve ciro gibi kıstaslara göre belirlenen kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin alması gereken kooperatifçilik eğitimi Azdavay'da düzenlendi.

Eğitime, S.S. Azdavay Kooperatifler Birliği'nin girişimleri ile eğitim sağlayıcı olarak, Orman Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Erdem Kaplan, Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Ün, İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa Kemal Yılmaz tarafından, Kastamonu Ticaret İl Müdürü Halil Alper, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, S.S. Azdavay Kooperatifler Birliği Başkanı Fahrettin Cebeci, Azdavay İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Özkan da katıldı.

Azdavay Belediyesi Hilmi Gökçen Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime, ilçede faaliyet gösteren S.S. Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin yanı sıra, Azdavay Yerel Eylem Grubu ve Azdavay Kadın Kooperatifi de katıldı. Oldukça verimli geçen eğitimde, yeni çıkan kooperatifler kanunu, KOOPBİS sistemi ve 2024 yılında geçilecek olan Yeni Ana Sözleşmeler ve getirdiği yenilikler detaylarıyla anlatıldı.

225 Ortak Katıldı

Eğitim boyunca ana başlıklarıyla; kooperatifçilik kavramı ve önemi, kooperatiflerin kuruluş ve ana sözleşme değişiklik işlemleri, kooperatiflerde ortaklık sıfatının kazanılması ve kaybedilmesi, ortakların hakları ve ödevleri, kooperatif genel kurulu, kooperatif yönetim ve denetim kurulu, kooperatiflerin üst örgütlenmesi, kooperatiflerde dağılma ve tasfiye, kooperatiflerde belge düzeni ve vergilendirme, kooperatiflerde muhasebe, kooperatiflerde kurumsal yönetim, kooperatiflerde girişimcilik, kooperatiflerde pazarlama, E-ticaret, insan kaynakları yönetimi ve etik kurallar hakkında eğitim verildi. Oldukça ilgi gören eğitime ilçedeki kooperatiflerden 225 ortak katıldı. Eğitimin sonunda, eğitim sağlayıcı tarafından eğitimi tamamlayanlara kooperatifçilik eğitimi katılım belgesi verilecek. Geçerlilik süresi 8 yıl olan katılım belgesinde, kooperatifçilik eğitimini tamamlayanların adı ve soyadı, kimlik numarası, veriliş tarihi ve geçerlilik süresine ilişkin bilgilerin yanı sıra belge numarası ve benzeri bilgiler de bulunacak.

Bakmadan Geçme