Bahçeşehir Koleji'nden Orman Fakültesi'ne Ziyaret

Bugünün küçüğü yarının büyüğü ülkenin geleceği olacak Bahçeşehir Koleji 3'üncü Sınıf öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Selma Pehlivan Öztürk eşliğinde ve Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Nurten Yer Çelik koordinatörlüğünde Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanlığına ve Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğüne makam ziyaretinde bulundular.

Misafirler Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Akkuzu ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özkan Evcin tarafından dekanlık makamına kabul edildiler. Dekan ile sohbet eden öğrenciler ilerde hayal ettikleri mesleklerden bahsettiler. 

Program öğrencilerin yaban hayatı müzesi ziyareti ile devam etti. Arş. Gör. Büşra Kalleci yönetiminde öğrenciler yaban hayvanlarını, kelebekleri, böcekleri ve hayvanların çeşitli uzuvlarını görme imkanı buldular. Merak ettikleri soruları sordular. Ağaçların büyüme evrelerini öğrenme odağında Orman Yetiştirme laboratuvarında kozalak oluşumları, kozalaktan tohum eldesi, tohum ekimi ve çimlenme süreçleri hakkında Doç. Dr. Esra Nurten Yer Çelik liderliğinde ders verilerek, birlikte laboratuvarda tohum ekimi faaliyeti gerçekleştirdiler. Sınıflarında tohum çimlenmesini takip etmeleri amacıyla her birisine isimleri yazılı olan tohum ekimi yaptıkları kaplar hediye edildi. Öğrenciler tohumlara düzenli su vereceklerinin sözünü verdiler. 

Sonrasında öğrenciler Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğüne makam ziyareti gerçekleştirdiler. Misafirler Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük tarafından rektörlük makamına kabul edildiler. Rektör Yardımcısı ile sohbet eden öğrenciler üniversitenin sosyal imkanlarından faydalandıklarını ve sık sık kampüs içerisinde zaman geçirdiklerini anlattılar. Ziyaret günün anısına fotoğraf çekimi ile birlikte tamamlandı. 

Bakmadan Geçme