Bakan Abdulkadir Uraloğlu Açıkladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılı yatırım programı kapsamında Kastamonu'ya toplam 5 milyar TL'lik ulaştırma ve altyapı yatırımı yapıldığını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılı yatırım programı kapsamında Kastamonu’ya toplam 5 milyar TL’lik ulaştırma ve altyapı yatırımı yapıldığını açıkladı.
Bakan Uraloğlu, söz konusu yatırımların büyük bölümünün karayolu projelerine ayrıldığını belirterek, Kastamonu’nun ulaşım altyapısının güçlendirilmesinin bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Bakan Uraloğlu’nun verdiği bilgilere göre, 2025 yılı içinde Kastamonu’ya aktarılan 5 milyar TL’lik yatırımın yaklaşık 4,8 milyar TL’si karayolu projelerine tahsis edildi. Karayollarında yapılan bu yüksek bütçeli yatırımların, hem şehir içi hem de şehirlerarası ulaşımı daha güvenli, konforlu ve hızlı hale getirmeyi amaçladığı ifade edildi. Bunun yanı sıra denizcilik alanında 212,1 milyon TL, havayolu yatırımları için 7,2 milyon TL ve haberleşme projeleri için ise 78,5 bin TL ödenek ayrıldığı açıklandı.
Kastamonu’da devam eden ve planlanan projelere de değinen Bakan Uraloğlu, kentin ulaşım ağını güçlendirecek birçok önemli çalışmanın sürdüğünü söyledi. Bu projeler arasında Kastamonu-Çankırı Yolu, Taşköprü-Hanönü 7. Bölge Hududu Yolu, Kastamonu-İnebolu Yolu, İhsangazi-Araç Yolu, İnebolu Terminal Köprüsü, Kastamonu-Daday Ayrımı Yolu ile Devrekani-Çatalzeytin Yolu yer alıyor.
Bakan Uraloğlu, yapılan yatırımların sadece ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayacağını, aynı zamanda Kastamonu’nun ticaret, turizm ve sanayi potansiyelini de artıracağını ifade etti. Özellikle Karadeniz’e açılan güzergâhların iyileştirilmesinin, liman bağlantıları ve turizm hareketliliği açısından büyük önem taşıdığını belirten Uraloğlu, hükümet olarak Kastamonu’nun ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini söyledi. Açıklamasında, yatırımların planlanan takvim doğrultusunda devam ettiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, önümüzdeki yıllarda da Kastamonu’nun ulaştırma altyapısını daha ileriye taşıyacak yeni projelerin hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.