Bakan Bilgin'den 3600 açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümet olarak çalışma hayatının bekleyen sorunlarını çözdüklerini söyledi. 

Bakan Bilgin'den 3600 açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümet olarak çalışma hayatının bekleyen sorunlarını çözdüklerini söyledi. 

Bu sorunların öncelikli olanlarından bir olan kamu çalışanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi olduğunu hatırlatan Bilgin, “3600 sadece dört meslek grubuyla ilgili bir mesele olarak politik bir taahhüt olarak ortaya konulmuştu. Onu bütün kamu çalışanlarına, 600 ek gösterge vererek, hiç gündemde olmayan meslek gruplarını işin içine dahil ederek, kapsamlı bir şekilde 5 milyon 300 bin kişinin faydalanacağı bir şekilde çözdük. Orada çözülmemiş bir konu var. Onu da sendikacılarla zaman zaman görüştük. O da nedir? 3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Onu o günkü şartlarda yapamadık ama bu konuda dosyamız da çözüm yolumuz da hazır. Hatta kanun teklifimiz de hazır. İnşallah Meclisin gündeminde yer alacak ilk tekliflerden birisi bu olacak” diye konuştu.

Vedat Bilgin, sözleşmeli kamu çalışanlarının da kadro sorununu çözdüklerini ve memurlara refah payı verdiklerini de belirterek, asgari ücrette ve tüm çalışanların asgari ücret kadar olan gelirinde vergiyi kaldırarak tarihi bir adım attıklarını ifade etti. Bakan Bilgin, seçimleri kazanacaklarını sözlerine ekleyerek, çalışma hayatındaki tüm sorunları çözmek için 15 Mayıs’tan itibaren çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 

Bakmadan Geçme