Bakan Tunç'tan İstinaf Mahkemesi Talep Ettiler

AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, önceki Milletvekillerinden ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanlarından Hakkı Köylü ile Kastamonu Barosu'ndan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyarette Kastamonu Barosu, Baro Başkanı Özgür Demir ve Baro Saymanı Neslihan Katı tarafından temsil edildi. Ziyarette; Kastamonu Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi kurulması ve Kastamonu yargı örgütündeki gelişmeler ve çözüm yöntemleri üzerinde görüşler iletildi.

Bakan Tunç’a Sunulan Talepler

Ayrıca Baro tarafından; ceza muhakemesi uzlaştırmacıları için hukuk fakültesi mezunu olma şartı getirilmesi, avukatlık faaliyetinin KVKK istisnaları arasında yer alması, AAÜT’nin 14’üncü madde ile CMK zorunlu müdafilerinin karşı yan\beraat vekalet ücretlerinde yaşanan sorunun kanuni düzenleme ile çözümü için CMK 324. Maddesinde değişiklik yapılması, elektronik ihalelerde son sürede düzenleme yapılarak hak kaybının önlenmesi, avukatlarca büyük bir özveri ile uzun süre ücret alınamadan yürütülen Adli Yardım görevlerinde; geriye dönük adli yardım ödemelerinin gerçekleştirilmesi için bir defaya mahsus olmak üzere ek ödenek talepli Avukatlık Kanunu'nun 180’inci maddesinin dördüncü fıkrasına ilişkin yasal değişiklik, Kastamonu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin müstakil bir heyet olarak kurulması konularında açıklama yapılarak talepler dile getirildi.

Çalışma ziyareti ile ilgili açıklamada bulunan Baro Başkanı Özgür Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un dile getirilen taleplerle ilgili titizlikle değerlendirme yapılacağını bildirdiğini belirterek Tunç’un yapıcı ve geliştirici yaklaşımları sayesinde var olan sorunların çözümlenebileceğine inandıklarını kaydetti. 

Bakmadan Geçme